Bezig met laden...

Logboek

Helikopter crasht op de Grossglockner

Helikopter crasht op de Grossglockner

Bij een reddingsoperatie op de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossklockner (3.798m), is vorige week donderdag 3 Augustus om 20:15, een MD902 Explorer helikopter gecrasht. 

Een amateurvideo toont hoe de helikopterpiloot bij het bergen van de patient de controle verliest en de helikopter tegen de bergwand crasht. Het is bijna niet te geloven dat de helikopter niet in de afgrond stort en geluk bij een ongeluk is alleen de reddingsarts licht gewond. De overige bemanningsleden en de patient komen er met de schrik vanaf.

Helikopterpiloten met ervaring in bergvliegen stellen in een blog dat een Notar helikopter zoals de MD902 niet geschikt is voor vliegen op hoge hoogtes. De combinatie van de ijle lucht en stevige daal- en stijgwinden zijn geen goede combinatie voor de NOTAR weten ze te vertellen. Anderzijds heeft Heli-Air Austria vijf MD902 Notar helikopters in dienst voor bergvliegen en hebben ze er positieve ervaring mee. Het onderzoek zal uitwijzen wat de oorzaak van de crash met de MD902, was.

Daags nadien kon de gecrashte helikopter met een bergingshelikopter geborgen worden vanop 3.400 meter hoogte.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *