Bezig met laden...

Logboek

Pakistan op het punt om 39 Turkse T129 Atak helikopers te kopen

Pakistan op het punt om 39 Turkse T129 Atak helikopers te kopen

Pakistan staat op het punt om 39 Turkse T129 Atak helikopters te kopen. 

De Turkse T129 is een toestel dat door TAI is gebouwd samen met Leonardo (Agusta Westland) en gebaseerd op de AW129 Mangusta. De informatie kwam van de Pakistaanse Minister van Defensie die besprekingen hield in Ankara en de nadruk legde op de lange en goede relatie's tussen Pakistan en Turkije.

De directeur van de Turkish Aerospace Industries (TAI), General Manager Temel Kotil, bevestigde de aankoop door Pakistan van de Turkse aanvalshelikopter en vertelde er ook bij dat de Pakistaanse Eerste Minister Shadid Khaqan Abbasi, zelf een piloot, op zijn bezoek in Turkije in Oktober, met de T129 ATAK een testvlucht had gemaakt.

Na de testvlucht zei Abbasi dat de T129 ATAK de beste aanvalshelikopter ter wereld was. De Pakistaanse Luchtmacht heeft de T129 gedurende 4 jaar getest en bevestigde de keuze van hun Eerste Minister. Natuurlijk was de Turkse President Recep Tayyip Erdoğan heel erg gelukkig met de uitspraken van zijn Pakistaanse collega.

De ATAK helikopters hebben intussen 12.000 vlieguren en Turkije wil op korte termijn een eigen turbinemotor ontwikkelen voor het toestel en een eigen 20mm artillerie systeem. 

Deze tandem aanvalshelikopter van de nieuwe generatie is een tweezit, bi-turbine helikopter speciaal ontworpen voor aanval en verkenning. Origineel op basis van de Leonardo (Agusta-Westland) AW129 heeft de T129 helikopter intussen een nieuwe motor: de LHTEC CTS 800 een joint venture tussen Rolls Royce en Honeywell. Het heeft ook nieuwe avionics, wapensystemen, een verbeterde frame en een nieuwe staartrotor. 

Het toestel werd door TAI gepromoot gedurende de Paris Air Show in Le Bourget afgelopen zomer.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *