Bezig met laden...

Logboek

Goodbye Marenco, say hello to Kopter

Goodbye Marenco, say hello to Kopter

Marenco of MSH, de Zwitserse helikopterbouwer heeft zich hernoemd tot Kopter.

Tijdens de opening van de gebouwen van het nieuwe hoofdkwartier in Wetzikon deed Marenco Swisshelicopter’s CEO, Andreas Löwenstein, de aankondiging van de nieuwe naam en ook een update van het SH09 programma en de nieuwe strategie van Kopter.

De nieuwe naam Kopter is onlosmakelijk verbonden met het doel van de onderneming en maakt het voor iedereen heel erg duidelijk waarvoor de firma staat. Kopter wil een leider worden in de helikoptermarkt en zal ook zijn strategie in die zin aanpassen. Tot vandaag was Marenco vooral een engineering bedrijf die poogde vanuit het niets een volledig nieuwe state-of-the-art helikopter te bouwen met alle moderne snufjes van 2020.

Kopter wil met zijn 250 medewerkers een volwaardig helikopterbedrijf zijn dat in zijn tagline een duidelijke boodschap meegeeft: "whatever the missions, whatever the times, wherever the places, Kopter will get you where you’re going – safely, quickly and consistently". 

Tot daar het "change" en marketing aspect van de aankondiging; we wilden ook wat meer te weten komen over de evolutie van de "nieuwe" SH09 helikopter. En ondanks alle klaroengeschal voor de nieuwe naam moesten we vaststellen dat de timing van de certificatie van de SH09 weer geslipt is.

Kopter CEO Löwenstein gaf volgende details over het SH09 helikopter project:

  • certificatie wordt nu verwacht door de EASA in het eerste kwartaal van 2019 - dit zal 4 jaar later zijn dan initieel aangekondigd...
  • certificatie door de FAA is verwacht 8 maand na EASA, net voor eind 2019
  • eerste uitleveringen in Q3 en Q4 van 2019 aan de launch klanten
  • Kopter heeft 27 vaste bestellingen voor de SH09 en daarboven nog 19 bestellingen die afhankelijk zijn van de certificatie
  • Kopter heeft naast de bestellingen ook nog 120 Letters Of Intent voor de SH09 helikopter.
  • assemblage in Asia en/of US met een pak Zwitserse onderdelen

Het project SH09 blijft zeer interessant omdat ondanks alle vertragingen Kopter blijft geloven in de specificatie's van het toestel en die zijn prima. Een modern mono-turbine concept met een technisch Zwitsers - Duits engineerings-achtergrond is onze interesse meer dan waard. Temeer omdat Kopter de SH09 niet gebouwd heeft op basis van 20+ jaar oude technieken; dit is iets waar Airbus, Leonardo en Sikorsky zich dikwijls aan bezondigen.

Leuk detail:

  • Eurocopter kreeg een nieuwe naam: Airbus Helicopters
  • Agusta Westland kreeg een nieuwe naam: Leonardo
  • en nu Marenco met de nieuwe naam: Kopter

wie is de volgende? In elk geval Helispot blijft nog even Helispot!!

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *