Bezig met laden...

Logboek

Na NHV gebruikt CHC nu ook de Airbus Helicopters H175 in de offshore markten

Na NHV gebruikt CHC nu ook de Airbus Helicopters H175 in de offshore markten

Op 02/08/2017 nam CHC Helicopter haar eerste Airbus Helicopter type H175 in gebruik voor offshore activiteiten in de olie en gasplatformen. Het toestel is gebouwd in een configuratie voor offshore passagiers transport vanop de Schotse CHC basis in Aberdeen. De operationele launch is voorzien voor later deze maand. De lancering van de Airbus Helicopters H175 zal ondersteund worden door een Airbus HCare support contract vanop Airbus Helicopters’ North Sea Fleet Centre, ook in Aberdeen.

CHC volgt hiermede het spoor van het Belgische NHV die de lanceringsklant was voor het type H175 van Airbus Helicopters. NHV heeft reeds een 10-tal toestellen van dit type in gebruik, veelal voor operatie's in de Noordzee, en heeft een plan om in totaal 16 H175 toestellen in te zetten.

Tot op vandaag heeft de totale vloot van H175 helikopters reeds 12.000u gevlogen zonder noemenswaardige incidenten. Het merendeel van deze vlieguren zijn gevlogen in de Noordzee maar een deel werd ook gevlogen voor olie- en gasoperatie's in de Golf van Mexico.

Alhoewel Airbus het niet met zoveel woorden zegt is het duidelijk dat Airbus Helicopters de H175 helikopters meer en meer op het voorplan wil plaatsen voor offshore operatie's. De moderne 8-tons helikopter is voorzien van de Helionix, Airbus Helicopters’ geintegreerde avionics met een 4-assige autopilot, en een sterk verbeterde situational awareness en operationele veiligheid die bijdragen aan een lagere werkbelasting voor de piloot. Het is duidelijk dat hiermede een aantal functie's van de veel geplaagde Super Puma's kunnen worden overgenomen. Airbus Helicopters is duidelijk aan het uitkijken naar de toekomst zonder de Super Puma's.

De H175 maakt weinig tot geen vibratie's aan (het zwarte spook voor elke helikopter) en vliegt in kruissnelheid 150 knots met een maximum snelheid van 165 knots. Airbus heeft de nieuwe H175 reeds in operaties bij NHV, Pegaso, Babcock en Monacair.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *