Bezig met laden...

Logboek

Indische HAL maakt maidenvlucht met de LCH

Indische HAL maakt maidenvlucht met de LCH

Ook India heeft een 'Make in India' initiatief en heeft op luchtvaartgebied de onderneming Hindustan Aeronautics Limited (HAL) die de autoriteiten met wisselend succes pogen te ondersteunen.

HAL heeft op 30 Januari 2018 de eerste vlucht uitgevoerd met de nieuwe Light Combat Helicopter (LCH met AFCS). Het was de TD-2 prototype (Technology Demonstrator-2) uitgerust met een door HAL zelf ontwikkeld Automatic Flight Control System (AFCS). 

De piloten deden de 20 minuten maidenvlucht af als compleet geslaagd en zonder problemen. Gedurende de maidenvlucht was de AFCS constant actief. HAL wil de AFCS zelf ontwikkelen en bouwen omdat deze systemen op de internationale markt veel te duur zijn. Het HAL AFCS is een digitaal four-axis flight controle systeem met stabilitity augmentation en verschillende auto-pilot modes voor de helikopter.

Het ACFS systeem is een in-huis product van HAL Research and Development Centres - Rotary-Wing Research and Design Centre (RWR&DC) and Mission and Combat System R&D Centre (MCSRDC) in Bengaluru, het Strategic Electronic Research Design Centre (SLRDC) in Hyderabad en de Korwa Divisie.

HAL gaf geen informatie wanneer de LCH met AFCS (Light Combat Helicopter) vliegklaar zal zijn; de ontwikkelingen van de HAL LCH in het recente verleden liepen steevast vertragingen op die het Indiase Leger verplichten andere optie's te kiezen. Intussen kan de standaard LCH sedert Augustus 2017 in serie worden geproduceerd.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *