Bezig met laden...

Logboek

Uittredend Airbus Helicopters CEO Faury bevriest X6 project

Uittredend Airbus Helicopters CEO Faury bevriest X6 project

Op zijn laatste persconferentie als CEO van Airbus Helicopters kondigde uittredend CEO Guillaume Faury, naast een aantal van zijn verwezenlijkingen en cijfers, ook aan dat het Airbus Helicopter X6 project voor onbepaalde tijd is stopgezet. 

Terwijl de ontwikkeling van de helikopter H160, in het medium segment, zonder dralen wordt voortgezet en blijkbaar goede voortgang maakt, is Airbus Helikopters niet meer overtuigd van de noodzaak van een nieuwe generatie zware helikopter. 

De X6 nieuwe generatie zware helikopter moest de opvolger worden van de veelgeplaagde H225 zware bi-turbine. Waarom Faury dit prestigieus project stopzet is niet direct duidelijk maar het is wel duidelijk dat de crisis in de olie-en gasindustrie door de lage olieprijzen en vermoedelijk ook het succes van de H175 medium bi-turbine de noodzaak voor een snelle vervanging van de H225 hebben doen wegebben.

Faury zal niet over een nacht ijs gegaan zijn bij dit besluit want hij startte zijn carriere destijds bij de Super Puma familie en het zou natuurlijk knap geweest zijn mocht hij de vervanger van de Super Puma op de markt hebben kunnen brengen. Hoe het verder moet met de lening die Europa in Juni 2017 aan Airbus heeft toegekend voor dit project is niet bekend.

Hoe lang het X6 project in de koelkast zal zitten zal de beslissing zijn van de opvolger van Guillaume Faury; hij wordt in Maart de CEO van de grootste Airbus divisie: de commerciele vliegtuigen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *