Bezig met laden...

Logboek

Canadezen nemen ook afscheid van hun memorabele Seakings

Canadezen nemen ook afscheid van hun memorabele Seakings

In Canada zijn de Seakings 55 jaar in dienst geweest maar eind dit jaar gaan ze op pensioen. Net als in Belgie, waar de Seaking aan zijn Farewell Tour begonnen is, willen de Canadezen hun Seakings niet zomaar op pensioen sturen.

De Seaking is het toestel welke het langst in dienst is in de Royal Canadian Air Force; het kwam in dienst in 1963 als de CH-124 Sea King helicopter. De Seaking deed i het begin dienst als een 'ship-borne maritime' helikopter.

Op 30 en 31 November worden alle huidige en voormalige piloten en bemanningen samen met hun families uitgenodigd in Victoria, BC voor een tweedaags evenement. 

Een uitgebreid programma met onder andere de Sea King Retirement Parade en de Sea King Ceremonial Fly Past in Pat Bay wordt besloten met de Seaking Retirement Dinner in de 443 Maritime Helicopter Squadron’s hangaar.

Er is een speciale website waar de Seaking Retirement Celebration 1963-2018 kan worden gevolgd. Het blijft uniek dat voor de goeie ouwe Seaking zowel in UK, Canada en ook in Belgie dergelijke evenementen worden op touw gezet.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *