Bezig met laden...

Logboek

Bell's V-280 Valor Tiltrotor vliegt 300 kts!

Bell's V-280 Valor Tiltrotor vliegt 300 kts!

Het prototype van de Bell V-280 heeft weer een belangrijke stap afgewerkt in zijn ontwikkeling. 

De nieuwe tiltrotor heeft 300 kts TAS (true air speed) bereikt of 555 km/u. Met deze snelheid bereikt de V-280 Valor een vereiste van de US Marines, die 295 kts willen vliegen. De V-280 kreeg net die naam omdat de streefsnelheid 280 kts was maar dit is dus ruim overschreden.

De Bell V-280 Valor heeft intussen 100 vlieguren op de teller staan en bevestigd hiermede zijn voorsprong op zijn rivaal in het FVL (Future Vertical Lift) programma, de SB-1 van Sikorsky - Boeing die net vorige maand zijn eerste korte vlucht gemaakt heeft.

Bell concentreert zich nu met de V-280 Valor op het testen op lage snelheden en manoeuvreerbaarheid van de tiltrotor. Dit is zeer belangrijk voor Bell vooral omdat de SB-1 zichzelf uitroept als extreem manoeuvreerbaar en zeer behendig in moeilijke omstandigheden. Een andere reeks testen die het toestel ondergaat is het vliegen met open deuren en de voorbereiding voor het droppen van soldaten via klimtouwen. 

Na de ervaring met de Boeing MAX software zal er natuurlijk met argusogen gekeken worden naar de elektronica en de software van de V-280 Valor. Zeker omdat het Amerikaans leger met de V-280 ook onbemand wil kunnen vliegen. Bell plant de eerste autonome vluchten tegen eind van 2019. Daarnaast wil het leger een open architectuur voor de software om snel onderdelen te kunnen toevoegen of wijzigen. Deze architectuur zal compatibel moeten zijn met de Future Airborne Capability Environment (FACE) standaard. 

Ondanks de voorsprong die Bell heeft met de V-280 Valor op de SB-1 van Boeing is de strijd nog lang niet beslist wie de nieuwste generatie van de Amerikaanse legerhelikopters zal bouwen. Ook de SB-1 heeft een aantal sterke troeven.

Het blijft een belangrijke vaststelling dat de dronetechnologie voor veel militaire doeleinden wordt ingezet maar waar het gaat om grotere toestellen men nieuwe technologieen inzet gebaseerd op de helikopter. Maar ook die helikopter zal autonoom vliegen waardoor het leger in oorlogstijd niet meer afhankelijk zal zijn van het aantal piloten die men opgeleid heeft.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *