Bezig met laden...

Logboek

Nieuwe politiehelikopter G-17 op het Poelaertplein te Brussel

Nieuwe politiehelikopter G-17 op het Poelaertplein te Brussel

Vandaag 21 Juli is de Nationale Feestdag! En natuurlijk horen daar helikopters bij... niet alleen in het militair defile dat om 16u van start gaat maar ook in het Politiedorp.

Het Politiedorp op het Poelaertplein biedt dit jaar opnieuw een gevarieerd programma voor jong en oud aan. Een eerste zone zal gewijd zijn aan verschillende spectaculaire demonstraties (ordehandhaving, inzet van een sproeiwagen en motorrijders van de wegpolitie). De tweede zone is voor de kinderen, met verschillende activiteiten (mini-deathride, verkeerspiste, ordehandhavingsparcours) en een spel over de eenheden van de Federale Politie die in 2018 een verjaardag vieren. In de derde zone komt de rekrutering bij de politie aan bod. Toekomstige kandidaten zullen er op het functionele parcours kunnen oefenen.  

Op de verschillende stands zullen de bezoekers kennis kunnen maken met de verschillende beroepen bij de politie, het gespecialiseerde materiaal, voertuigen, een drone en twee helikopters, de huidige MD902 Explorer en zijn voorloper de Alouette II.

De nieuwste MD902 met call sign G-17 kwam gisterenmiddag al aan op het Poelaertplein in zijn speciaal - tijdelijk - kleurpalet naar aanleiding van 25 jaar RAGO - Politiehelikopters (1993 -> 2018). 

De Luchtsteun van de Federale Politie (Rago) nodigt jullie vandaag allemaal uit om de G-17 en de Alouette II met call sign G-94 van dichtbij te komen bekijken op het Poelaertplein!

Proficiat aan de Rago voor hun 25e verjaardag.

  • Copyright foto: met speciale dank aan Mathijs Clottens
  • Copyright video: Federale Politie
Video:
Video afspelen...

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *