Bezig met laden...

Logboek

De Ehang 184 is aktief in Dubai

De Ehang 184 is aktief in Dubai

De stadsauthoriteiten in Dubai zijn vastberaden om van hun stad een technologie centrum te maken voor snel en efficient stadsvervoer via de lucht.

De "Roads en Transports Autority of Dubai" tekende in Juli 2017 een overeenkomst met Volocopter om in Dubai een reeks fieldtests te doen met de elektrische drone-transporter van Volocopter. Deze testen zullen dit kwartaal starten en zijn gebaseerd op volledig autonome vluchten van de Volocopter; geen piloot aan de stuurknuppel meer. De twee plaatsen in de Volocopter zullen voorzien zijn voor de taxigangers, althans dat is het plan.

Maar Dubai werkt niet alleen met Volocopter; het test de markt af en laat ook anderen testen uitvoeren in en boven de stad. Zo is ook het Chinese EHANG actief in Dubai en doet daar haar eerste "live" testen zij het voorlopig nog zonder passagiers. 

De EHANG 184 is gebouwd door de Chinese dronebouwer Beijing Yi-Hang Creation Science & Technology Corporation. De Ehang 184 is een "passagires drone " die één persoon kan vliegen met bagage met een totaal maximumgewicht van 100 kg. Met zijn 4 rotoren lijkt de Ehang 194 op een grote quadcopter. De fabrikant is niet nieuw in de wereld van de drones; ze zijn nu reeds een van grootste fabrikanten van de kleine onbemande drones zowel voor commercieel gebruik als voor speelgebruik. 

De eenspersoonsdrone kan volledig autonoom vliegen maar heeft in vlucht wel een verbinding met een commando center. Maar het toestel kan via zijn eigen diagnose en vluchtsysteem zelf bepalen als een noodlanding moet worden gemaakt, weet zelf hoe het onverwachte obstakels in de lucht moet vermijden en kan zijn vluchtplan of de nodige alternatieven volledig zelfstandig uitvoeren. 

Dat dit soort elektrisch taxivervoer via de lucht nog in een experimenteel stadium vertoeft is juist, maar het is duidelijk dat deze testen zullen bijdragen tot nieuwe oplossingen en alternatieve taxi mogelijkheden in drukke steden.

In de komende 10 jaar zal dit soort oplossingen wel ergens een grote doorbraak forceren...wordt zeker vervolgd! 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *