Bezig met laden...

Logboek

Airbus toont derde prototype van de nieuwe H160

Airbus toont derde prototype van de nieuwe H160

Op 13 Oktober heeft het derde en vermoedelijk laatste prototype (PT3) van de nieuwe Airbus Helicopters H160 zijn maidenvlucht gemaakt in Marignane (FR). De configuratie van de H160 PT3 leunt nauw aan met de definitieve versie en zal gebruikt worden voor de certificatie en uitgebreide vluchttesten. Bedoeling van Airbus Helicopters is om in 2019 de certificatie te halen en de eerste productiehelikopters uit te leveren.

Bernard Fujarski, Airbus Helicopters Senior Vice President en hoofd van het H160 programma vertelde dat de PT3 verschillende wijzigingen heeft ondergaan in functie van de ervaringen van beide vorige prototypes en van opgedan ervaring in de afgelopen twee jaar. 

De eerste twee prototypes hebben intussen meer dan 500 vlieguren op de teller staan sinds in Juni 2015 het eerste prototype van de H160 zijn maidenvlucht maakte. Er is reeds grote vooruitgang gemaakt bij het testen van de basis aspecten van de helikopter; wat nu nog op het programma staat is het testen in warme weersomstandigheden, antennes en specifieke uitrustingen. 

In de fabriek is reeds een finale assemblage lijn in opbouw zodat serie productie snel kan worden gestart. Het eerste productietype dat van de lijn zal rollen zal een helikopter zijn voor offshore transporten, gevolgd door een EMS versie. Airbus Helicopters is ervan overtuigd dat ze de H160 in 2019 gecertificeerd zal hebben.  

  • Foto copyright: Airbus Helicopters - S. Kervella
  • Video: van de H160 Cold Weather tests vorige winter
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *