Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters en Hongarije richten joint venture op

Airbus Helicopters en Hongarije richten joint venture op

In het kader van de aankoop in 2018 van 36 nieuwe militaire helikopters werd overeengekomen dat Airbus Helicopters en de Hongaarse staat een joint venture zouden oprichten voor de productie van helikopteronderdelen in in Hongarije.

In november 2019 is de eerste Airbus H145M geleverd aan het Hongaarse leger en vorige week was Airbus Helicopters CEO Bruno Even in Hongarije om de oprichting van het joint venture bedrijf te officialiseren. Samen met Miklós Kun, algemeen directeur van het staatsbedrijf voor de luchtvaartindustrie, ondertekende hij de oprichting van de joint venture genaamd, Airbus Helicopters Hungary. De Hongaarse staat neemt een belang van 30 procent in de nieuwe onderneming aldus het persbureau MTI .

Het nieuwe bedrijf zal helikopteronderdelen produceren in Gyula (Zuidoost-Hongarije). De burgemeester van Gyula, ErnÅ‘ Görgényi, zei dat de fabriek het begin zou betekenen van een nieuw economisch tijdperk voor de stad. De fabriek zal met 200 hoogopgeleide werknemers uiterst nauwkeurige metalen onderdelen vervaardigen voor de Airbus helikopters. Als alles goed verloopt zal de productie in de fabriek starten in 2022.

Foto copyrights: Airbus Helicopters

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *