Bezig met laden...

Logboek

Maidenvlucht voor de Koreaanse LAH (Light Armed Helicopter)

Maidenvlucht voor de Koreaanse LAH (Light Armed Helicopter)

De LAH (Light Armed Helicopter) van KAI (Korea Aerospace Industries) heeft vorige week haar maidenvlucht gemaakt. Het was het eerste prototype van de LAH, een lichte gevechtshelikopter, die in samenwerking is gebouwd met Airbus Industries en gebouwd is op basis van de H155M.

De twee testpiloten vlogen gedurende 20 minuten een korte vlucht op de terreinen van de fabriek van KAI in Sacheon. De maidenvlucht volgde op een finale check in Juni waarbij het toestel vliegklaar werd verklaard. In April 2019 was men begonnen met de grondtesten en ook deze waren succesvol.

De LAH is uitgerust met de nieuwe Safran Arriel 2L2 turbine, de krachtigste uit de Arriel reeks. De civiele variante van de LAH, de LCH (Light Civil Helicopter) ging reeds in Augustus 2018 in de lucht bij Airbus Helicopters in Marignane (FR). Deze is uitgerust met de Arriel 2C2 turbine van Safran.

Ongeveer 200 helikopters van het type zullen worden gebouwd en die zullen de verouderde vloot MD500 Defender helikopters en deels ook de Bell AH-1S aanvalshelikopters vervangen. Ze zullen samen opereren met de Boeing AH-64E Guardians die reeds in dienst zijn.

De LAH helikopters zullen uitgerust worden met een, neus-gemonteerd, 20mm automatisch wapen en daarnaast 14 raketten en aantal ATGM's (anti tank missielen). De nieuwe helikopters krijgen ook een reeks speciale sensoren (FLIR, LWR, RWR, en RWR) om vijandelijke raketten op te sporen en te kunnen ontwijken.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *