Bezig met laden...

Logboek

Electrische Robinson R44 krijgt AHMEC prijs

Electrische Robinson R44 krijgt AHMEC prijs

De elektrische versie van de Robinson R44 krijgt de jaarlijkse prijs van de AHMEC (American Helicopter Museum & Education Center ).

De jaarlijkse Achievement Award van de AHMEC gaat naar een innovatie in de helikoptertechnologie. De Award zal worden uitgereikt aan Dr. Martine Rothblatt, voorzitter en CEO van United Therapeutics, en aan Glen Dromgoole, stichter van Tier 1 Engineering voor de ontwikkeling van de elektrische versie van de Robinson R44 helikopter.

De baanbrekende elektrische helikopter is bekend als de "Electrically-Powered Semi-Autonomous Rotorcraft for Organ Delivery (EPSAROD)" en de geslaagde testvlucht (30nm ver, 800voet hoog en 80kts snel) is opgenomen als langste bemande helikoptervlucht ooit in het Guinness Book of World Records.

Op 17 December 2018 schreven we een artikel over deze recordvlucht, je kunt deze hier nog eens nalezen.

Glen Dromgoole gaf specificaties van de elektrische R44 helikopter.

  • de 204 kg zware Lycoming motor werd vervangen door een twee elektrische motoren (totaal gewicht 45 kg) met een reductiekast om op dezelfde snelheid de bestaande as aan te drijven.
  • elf batterijmodules met een totaal gewicht van 500 kg werden onderaan de helikopter geplaatst
  • een special cockpit display werd bijgeplaatst voor de motorgegevens 
  • voor de rest was de R44 volledig standaard.

We wachten nu met spanning op de volgende stappen in dit project.

 

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *