Bezig met laden...

Logboek

Ook Bristow past 3 helikopters aan om corona-patienten te vervoeren

Ook Bristow past 3 helikopters aan om corona-patienten te vervoeren

Bristow Helicopters heeft intussen de eerste drie met corona besmette off-shore arbeiders vanop de olieplatformen gerepatrieerd.

Om een dergelijk transport op een voor iedereen medisch veilige manier mogelijk te maken heeft Bristow Helicopters hiervoor drie helikopters speciaal uitgerust. 

De drie Sikorsky S-92 helikopters (onder andere de G-MCGB) zijn aangepast om een specifieke separatie mogelijk te maken tussen de bemanning, het medisch personeel en de patiënten. Ook de luchtstroom is zo aangepast dat de bemanning en de gezondheidswerkers gescheiden zijn van het compartiment voor de patient. 

Na elk patiëntentransport ondergaat de helikopter een volledige ontsmetting, inclusief de waterdichte zetels en de waterdichte vloerplaat. Deze toestellen, die normaal in SAR (search & rescue) uitvoering vliegen, zijn zeer robuust en kunnen een dergelijke behandeling weerstaan.

Deze operaties van Bristow Helicopters zijn goedgekeurd door de Britse CAA en worden ondersteund door Oil&Gas UK. Deze goedgekeurde oplossing is niet alleen beschikbaar voor de klanten van Bristow Helicopters maar ook voor andere off-shore bedrijven die medewerkers moeten transporteren vanop de olie- en gasplatformen naar het vaste land.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *