Bezig met laden...

Logboek

V-22 Osprey's bereiken kaap van 400.000 vlieguren maar...

V-22 Osprey's bereiken kaap van 400.000 vlieguren maar...

In een gemeenschappelijk persbericht deelden Boeing en Bell Helicopter mede dat de Bell Boeing Tiltrotor vloot van V-22, CV-22 en MV-22 de kaap van 400.000 vlieguren hebben overschreden.

De V-22 Osprey is in dienst bij de United States Marine Corps (USMC) sinds 2007 en bij de Air Force Special Operations Command (AFSOC) sinds 2009. Het technisch hoogstaand toestel was in actie in Afghanistan (Operatie Enduring Freedom), in Irak (Operatie Iraqi Freedom) en als deel van de U.S. Central Command (USCENTCOM) Special Purpose Marine Air Ground Task Force (SPMAGTF) bij snelle interventies en crisisbeheersing. 

De Bell Boeing V-22 Osprey is een multi-role toestel die de tiltrotor technologie gebruikt om het verticaal stijgen en landen te combineren met de snelheid en de radius van een fixed wing. Met de rotors in verticale positie kan het hoveren, opstijgen en landen als de helikopters. Eenmaal in de lucht draaien de rotoren zich in een turboprop positie en kan het toestel veel sneller en hoger vliegen dan een helikopter.

Maar deze unieke capaciteit is gebaseerd op technologie die zeer gevoelig blijkt te zijn en door de jaren de twijfels heeft laten rijzen in de toekomst van de tiltrotor. Net nu komt de US Marine uit met een studie waaruit blijkt dat de Marine Corps MV-22 Osprey vlieggeschiktheid is slechts 48 percent, een veel te laag niveau. 

Duidelijk is dat ondanks de hoge prijs van de Bell Boeing V-22 Osprey, deze vandaag nog niet voldoet aan de eisen van een modern leger waar flexibele inzet van alle middelen een noodzaak is. Dat 52% van de toestellen aan de kant staan wegens technische defecten is gewoon niet tolereerbaar.

Om meer Osprey's ter beschikking te hebben dringt een grondig upgradeprogramma zich op. De oudere toestellen moeten op de nieuwste stand der technologie gebracht worden en een vermindering van het aantal verschillende modellen (vandaag zijn er 75 configuraties in dienst) en toepassingen is nodig om een betere vlieggeschiktheid te bereiken. Op korte termijn zullen er 129 Osprey's van het model Block B omgebouwd worden naar Block C. 

Naast dit ganse reorganisatie programma heeft het Pentagon nu ook de goedkeuring om tussen 2018 en 2014 nog eens 55 toestellen bij te kopen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *