Bezig met laden...

Logboek

Prins William stopt als piloot van de ambulance helikopter

Prins William stopt als piloot van de ambulance helikopter

We zien het in het Belgische of Nederlandse koningshuis nog niet zo snel gebeuren, de kroonprins die werkzaam is als helikopterpiloot naast zijn drukke bezigheden als kroonprins en vader van twee kinderen. Kroonprins Filip vloog wel rond met zijn prive helikopter en kroonprins Willem Alexander mocht wel eens incognito een lijnvlucht besturen maar daar bleef het wel bij.

Wel de Britse kroonprins William, zoon van prinses Diana en prins Charles, is na zijn legerdienst, waar hij was opgeleid als helikopterpiloot, een part-time helikopterpiloot bij de East Anglian Air Ambulance. Reeds meer dan 2 jaar vliegt de kroonprins urgente medische missies vanop de luchthaven van Cambridge.

Aan deze werkzaamheden moet de kroonprins nu noodgedwongen een einde maken. Zijn grootmoeder, koningin Elisabeth is intussen een 90-plusser en zijn grootvader moest om gezondheidsredenen onlangs zijn publieke bezigheden stopzetten, dus het is nu aan Prins William om meer taken binnen de koninklijke familie op zich te nemen.

Vorige week was hij de laatste keer op zijn 'werk' bij de East Anglian Air Ambulance en vloog hij een laatste keer met de EAAA Airbus H145 helikopter. Het was meer dan duidelijk dat hij deze job gaat missen als hij straks lintjes moet gaan knippen bij de opening van een of andere saaie tentoonstelling.

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *