Bezig met laden...

Logboek

Leonardo levert de eerste NH90 MITT helikopter uit

Leonardo levert de eerste NH90 MITT helikopter uit

Leonardo (we moeten nog steeds wennen aan de nieuwe naam van Agusta-Westland) heeft de eerste Italiaanse versie uitgeleverd van de Navy NH90 MITT tactical transport helikopter.

We kenden al de NH-90 TTH (de troepentransport versie - Tactical Transport Helicopter) en de NH-90 NFH (de marine versie - Navo Frigate Helicopter) maar nu is er een nieuwe versie de NH-90 MITT. Het staat voor Maritime Italian Tactical Transport helikopter en heeft modelnaam MH-90 in plaats van NH-90.

De nieuwe helikopter is gebouwd en getest in de Leonardo fabrieken van Venice-Tessera. Het toestel is de eerste van 10 stuks voor de Italiaanse Marine die het zal gebruiken voor ondersteuning bij marine operatie's en voor speciale tactische operatie's.

De MH-90  combineert de capaciteiten van de TTH versie met deze van de marine versie NFH. Het toestel zal worden toegevoegd aan de vloot van 23 geleverde NH-90 NFH die de marine reeds in dienst heeft genomen.

NH Industries, het consortium die de Nh-90 bouwt, ondersteunde het MH-90 project sterk om aan te tonen dat de onderneming klantgerichte oplossingen kan bouwen die de flexibele inzet van de helikopters in een wereld met beperktere legerbudgetten moet mogelijk maken. NH Industries heeft tot op heden 306 NH-90 helikopter uitgeleverd aan 13 verschillende landen; samen hebben die toestellen reeds 120.000 vlieguren gemaakt.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *