Bezig met laden...

Logboek

DHL en EHang starten eerste logistiek dronetraject

DHL en EHang starten eerste logistiek dronetraject

In 2016 waren we te gast in het DHL Innovation Center in Bonn, Duitsland. 

DHL vertelde ons toen over hun verschillende proefprojecten rondom leveringen met helikopters en drones. Toen leken ons leveringen met drones nog verre toekomstmuziek.

Drie jaar later heeft DHL zijn eerste automatisch stedelijk droneproject in dienst genomen. Dit keer geen proefproject maar een operationele logistieke installatie in Guangzhou, China.   

DHL Express en dronebouwer EHang hebben voor deze innovatie in logistiek een strategische samenwerking aangegaan. Bij de lancering van deze nieuwe logistieke dienst was de directie van DHL Express en EHang aanwezig.

Zowel DHL als EHang hebben grote verwachtingen van deze speciale diensten en plannen verdere roll-out in China alsmede verdere verfijning van het systeem op basis van de opgedane ervaring. Deze dienst is een wereldprimeur voor beide partners.   

De groei in China heeft een continue nood aan snelle en kostenvriendelijke logitieke diensten. DHL denkt met deze snelle droneservice binnen de grote steden een perfecte antwoord te kunnen bieden op deze marktvraag. Deze eerste operationele oplossing is gebouwd om een klant van DHL te verbinden met het DHL service center in Liaobu, Dongguan, provincie Guangdong. Over de weg duurde het traject van 8 kilometer zowat 40 minuten, met de drone dienst duurt dit nu slechts 8 minuten en zijn de kosten 80% lager. Het energieverbruik en de ecologische voetafdruk waren er wel bij. Het systeem kan zowel leveringen versturen als leveringen ontvangen.  

EHang gebruikt een UAV van de Falcon serie. Deze is uitgerust met maximale intelligentie, automatisering en veiligheidssystemen om veilig over de dichtbevolkte delen van de stad te kunnen vliegen.

DHL zoekt nu reeds naar nieuwe routes waar dit systeem kan worden ingezet. EHang werkt verder aan de ontwikkeling van drones die een grotere reikwijte hebben om deze snelle service ook tussen verschillende grootsteden te kunnen aanbieden.

Foto & video copyrights: DHL Express

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *