Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Airbus Tiger crasht in Mali: blijkbaar ook hier een detach van de rotor

FLASH: Airbus Tiger crasht in Mali: blijkbaar ook hier een detach van de rotor

Airbus Helicopters zal dit nieuws niet graag horen.

Uit de eerste, voorlopige vaststellingen van de Duitse Luchtmacht in het onderzoek naar de oorzaak van de crash van de Airbus gevechtshelikopter EC655 Tiger  in Mali blijkt dat de helikopter luttele seconden voor de crash zijn rotor zou verloren hebben. De twee Duitse piloten verloren het leven bij deze crash.

Dit nieuws werd bekend op een persconferentie van de Duitse Luchtmacht die echter eraan toevoegde dat het onderzoek slechts gestart is en dat het veel te vroeg is om reeds een definitieve uitspraak te doen. De twee zwarte dozen werden teruggevonden waarvan een nog intact en bruikbaar zou zijn.

Voor Airbus Helicopters, die weigerde hierop commentaar te geven, zou dit heel slecht nieuws zijn. Net nu werd de ban op de Super Puma opgeheven na de crash in Noorwegen; daar was het loskomen van de rotor de oorzaak van een crash die het leven koste aan 13 personen. Mocht dit nieuws bevestigd worden zou Airbus Helicopters verder geloofwaardigheid verliezen; de huidige informatie uit Mali stelt niet dat het loskomen de oorzaak van de crash zou zijn.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *