Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Luchtsteun van de Belgische Politie krijgt extra MD 902 Explorer

FLASH: Luchtsteun van de Belgische Politie krijgt extra MD 902 Explorer

De Belgische ministerraad ging vandaag, 1 December 2017, akkoord met het voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon om een opdracht van leveringen op te starten voor de aankoop van een tweedehandshelikopter van het type MDHI 902 Explorer ten voordele van de directie Luchtsteun van de federale politie (DAFA).

Op diezelfde ministerraad werd ook beslist op voorstel van Minister van Defensie Vandeput, om de gunning van de opdracht met betrekking tot de aankoop van een EWOS - Electronic Warfare Operational Support systeem - ten voordele van de NH90-helikopter en het bijhorend onderhoudscontract op te starten.

De vier NH-90 helikopters van het type TTH (Tactical Transport Helicopter), die in Beauvechain gestationeerd zijn, zullen met dit EWOS-systeem worden uitgerust voor een totale investering van 2.7 miljoen euro.  Een EWOS-systeem is een intelligent beschermingssysteem dat aan de hand van gegevens in zijn geheugen herkent door welk soort raket de NH-90 helikopter wordt bedreigd en daarna zelfstandig de nodige flares of andere bescherming activeert.

Leonardo (ex-Agusta Westland) heeft een dergelijk EWOS-systeem in zijn productrange en dat werd geoptimaliseerd voor helikopters.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *