Bezig met laden...

Logboek

Het Chinese AVIC brengt zijn helikopterbusiness samen bij AviChina

Het Chinese AVIC brengt zijn helikopterbusiness samen bij AviChina

Dat de helikopterbusiness in China beweegt is een understatement. Het deels vrijmaken van het luchtruim voor burger- en private luchtvaart heeft extra mogelijkheden gecreëerd voor de helikoptermarkt in China.

Het staatsbedrijf AVIC (Aviation Industry Corporation of China) heeft nu beslist om al zijn helikopteractiviteiten samen te brengen onder haar dochtermaatschappij AVICHINA (Avichina Industry and Technology Company Limited). Avic dochter, AviCopter wordt dus een onderdeel van AviChina. Avicopter heeft een gans programma helikopters in haar portfolio.

In de overeenkomst die reeds dateert uit midden-Oktober en nu, via Jane's 360 publiek werd, zal Avichina de helikopteractiviteiten van Avicopter volledig overnemen. Er werden geen details over deze transactie noch de prijs bekendgemaakt. 

AviChina is beursgenoteerd in Hong-Kong en een dochtermaatschappij van het Chinese AVIC. De onderneming is een holding voor verschillende ondernemingen van de AVIC groep, zoals Hongdu Aviation en Avic Avionics. Avichina heeft de opdracht om de militaire - burger integratie te ondersteunen op gebied van luchtvaart en technologie.

Airbus is een strategische partner van AviChina en heeft een participatie van 5% in de onderneming.

Foto AC313: copyrights AVIC

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *