Bezig met laden...

Logboek

US werkt aan Chinook deals met UK en UAE

US werkt aan Chinook deals met UK en UAE

De Amerikaanse politiek werkt aan twee nieuwe deals voor Boeing.

Zo willen zowel het Britse leger als het leger van de Verenigde Arabische Emiraten een aantal nieuwe CH-47 Chinook helikopters bij Boeing aankopen en het Ministerie van Defensie, bij monde van onderstaatssecretaris Ryan McCarthy, staat deze deals positief tegenover. 

Het betreft de CH-47F Block I helikopters, de voorlaatste versie van de Chinook. Deze versie is echter nog niet vrijgegeven voor export en Defensie moet dit nog goedkeuren. De totale deal met de UK zou gaan over 16 Chinooks en de nodige onderdelen voor een totaal bedrag van $3,5 miljard.

De deals zouden een ideale compensatie zijn voor het voortijdig stopzetten van de upgrade van een groot aantal Chinooks voor het Amerikaans leger en zou de Boeing Chinook productielijn de komende vijf jaar aan de slag houden. Boeing is ook nog kandidaat om de zware lifthelikopters van het Duitse leger te vervangen met Chinooks. 

De upgrade van 542 oudere Chinooks tot CH-47 Model F Block II voor het Amerikaans leger zou definitief van de baan zijn. Het leger wil meer middelen inzetten voor nieuwe technologieen en op de toekomstige generatie helikopters.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *