Bezig met laden...

Logboek

NH-90 in actie als leshelikopter bij de Marine

NH-90 in actie als leshelikopter bij de Marine

De Nederlandse oorlogsbodem Zr.Ms. Groningen diende de voorbije dagen als varend platform voor het trainen van nieuwe vliegdekofficieren en vliegers van een NH90 helikopter.

Er vonden de hele dag door deklandingen plaats. Dit is een samenspel tussen verschillende functionarissen aan boord, zoals de air controller (“luchtverkeersleider”), de officier van de wacht die het schip op koers houdt en de vliegdekofficier die de helikopter aan boord dirigeert.

Daarnaast wordt natuurlijk nauw contact gehouden met de bemanning van de NH90. Die bestaat uit een vlieger, tactical coördinator (TACCO) en een sensoroperator (SENSOP).

Nu zowel Nederland als Belgie alle NH-90 helikopters hebben ontvangen wordt de NH-90 het toestel voor de komende jaren. Nederland heeft intussen de Alouette III uit activiteit genomen en Belgie gaat ook de Seakings niet veel langer meer gebruiken. De komende twee tot drie decennia zullen we in de Benelux dus vooral de NH-90 gebruiken voor deze opdrachten.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *