Bezig met laden...

Logboek

Bell geeft een update over de ontwikkeling van de Bell 525

Bell geeft een update over de ontwikkeling van de Bell 525

Het was lang stil rond de ontwikkeling van de Bell 525 helikopter. Het toestel dat voor Bell de doorbraak moet worden in de olie- en gasindustrie had op papier alles om het te maken maar de crash met het eerste prototype op 6 Juli 2016 stopte brutaal het veelbelovende programma. Tegelijkertijd was de olie- en gasindustrie midden in een negatieve economische spiraal waarbij de aankoop van nieuwe helikopters niet meer aan de orde was. 

Toch kijkt men bij Bell vandaag de dag weer met wat meer vertrouwen naar de toekomst van de Bell 525. Bell gelooft stellig dat de olie- en gasindustrie op termijn nieuwe helikopters zal nodig hebben en de vliegtesten met de 19 zitjes helikopter zijn op 7 Juli 2017 hervat.

Bell wacht wel op het finaal rapport over de crash dat de National Transportation Safety Board (NTSB) aan het voltooien is maar werkt intussen vastberaden verder aan een schema om het toestel te certificeren voor het einde van 2018. De Bell directie bevestigde dat alle nieuwe testen en proefvluchten perfect verlopen en dat ze het volste vertrouwen heeft dat ze de eerste Bell 525 helikopters zullen uitleveren begin 2019.

Sinds de crash en het overlijden van de twee testpiloten heeft Bell de sales en marketingactiviteiten van de 525 op en laag pitje gezet maar heeft wel 80 LOI's (Letter Of Intend) ontvangen van geinteresseerde klanten. Bell zal zijn verkoopactiviteiten terug opstarten als het finaal rapport van de crash door de NTSB is vrijgegeven en men de toekomstige klanten de nodige duiding kan geven.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *