Bezig met laden...

Logboek

Onderhoud Belgische NH-90 turbines door Safran met Expert Link

Onderhoud Belgische NH-90 turbines door Safran met Expert Link

Gedurende de Heli-Expo 2019 werd bekendgemaakt dat de Belgische Luchtmacht een contract heeft afgesloten met Safran Helicopter Engines voor de ondersteuning via Expert Link.

De Belgische Luchtmacht krijgt door dit contract premium level support voor het onderhoud van de RTM322 turbines die de NH-90 helikopters aandrijven. Met dit systeem kunnen experten van Safran Helicopter Engines via een live video feed technische diagnoses stellen en de technici begeleiden bij de onderhoudswerkzaamheden. De video applicatie is voorzien door Libestream, gespecialiseerd in HD beeld capture, recording, onscreen drawing en multi-party calling.

De onderhoudstechnici zijn nu uitgerust met tablets waarop de Expert links draaien en kunnen nu sneller diagnoses stellen door de video tussenkomsten van de experten van Safran. Voordeel van dit systeem is ook dat deze tussenkomsten kunnen gebeuren zowel op de verschillende basissen alsook op operatie's in het buitenland.

De Expert link gebruikt een beveiligde datalink en volledig compatibel met de meeste smartphones, tablets, borescopes en zelfs smart glasses. De ganse interventie kan worden opgenomen voor re-play of voor onderhoudsaudits. Het systeem laat ook toe documenten en tekeningen uit te wisselen.

Foto copyright: Safran - Remy Bertrand

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *