Bezig met laden...

Logboek

Marenco Swisshelicopter toont prototype 2 van de SH09 op de HAI Heli-Expo

Marenco Swisshelicopter toont prototype 2 van de SH09 op de HAI Heli-Expo

Marenco Swisshelicopter zal op de HAI (Helicopter Association International Heli-Expo in Las Vegas, Nevada, van Feb. 27 tot Maart 1) het tweede prototype (P2) van de SH09 mono-turbine helikopter tentoon stellen. 

De P2 heeft intussen aardig wat vlieguren op zijn teller staan en heeft excellente vliegcapaciteiten en bevestigd het theoretisch vermogen. Ook prototype P3 heeft reeds meer dan 100 testuren op de grond en ondergaat nu een voorbereiding voor de eerste effectieve vliegtesten. Deze helikopter samen met de PS04 (een soort pre-serie helikopter) zullen gebruikt worden om de EASA certificatie te voltooien. Direct nadien zal ook de FAA certificatie worden aangevraagd.

Marenco plant om eind 2018 klaar te zijn met de certificatie en in het voorjaar van 2019 de eerste toestellen te kunnen uitleveren. 

Op de HAI zal Marenco ook een maquette laten zien van een SH09 met een volledige EMS uitrusting; dit in samenwerking met Metro Aviation, een Amerikaans partner uit Shreveport, Louisiana. Deze medische inrichting moet de flexibiliteit, plaats en capaciteit van de SH09 in de verf zetten; hier wil Marenco aantonen dat eenzelfde uitrusting bij andere helikopters alleen mogelijk is bij bi-turbine helikopters.

Marenco kondigde ook aan dat het op de HAI een aantal aankondigingen zal doen die het vertrouwen in de SH09 zal bevestigen. Ook de nieuwe CEO, Andreas Loewenstein, zal op de HAI aanwezig zijn.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *