Bezig met laden...

Logboek

Uber Air gaat voluit voor air taxi in Los Angeles 2020

Uber Air gaat voluit voor air taxi in Los Angeles 2020

TaxiPro was op de Web Summit 2017 in Lissabon en bracht een leuk nieuws mee in onderstaande video.

Uber heeft een air taxi toestel in ontwikkeling in samenwerking met onder andere helikopterfabrikant Bell Helicopters en vliegtuigfabrikant Embrear. Het gaat nu nog om een prototype. Maar Uber is ervan overtuigd dat de dienst in 2020 commercieel inzetbaar zal zijn.

De speciale helikopter is volledig elektrisch en heeft een actieradius van ongeveer 90 kilometer. Er kunnen vier passagiers en een piloot in plaatsnemen. Aan de bovenkant zitten in totaal zes rotors, waardoor het verticaal kan opstijgen en landen. Via een snellaadsysteem is de accu binnen enkele minuten weer opgeladen.

Uber gaat deze dienst inzetten op vaste, drukke routes via zogenaamde ‘heliports’. Daardoor wordt de dienst optimaal benut via UberPool, waarbij passagiers samen een taxi delen. “Ridesharing in the sky”, noemde Holden, Chief Product Manager van Uber, het tijdens zijn presentatie op de Web Summit 2017. Uber maakt zich sterk dat de prijs van dergelijke korte vluchten niet of slechts weinig zal verschillen van een rit per conventionele taxi. 

Foto: copyright Uber

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *