Bezig met laden...

Logboek

NIEUWS: VFR night wordt toegelaten in Nederland vanaf 1 Juli 2018

NIEUWS: VFR night wordt toegelaten in Nederland vanaf 1 Juli 2018

Goed nieuws en het komt als een Kerstgeschenk: Nacht VFR vluchten worden terug toegelaten in Nederland.

Vanaf 1 Juli 2018 zullen er terug nachtvluchten onder VFR worden toegestaan in Nederland; dit is het resultaat van de besprekingen tussen AOPA en de Nederlandse CAA (Civil Aviation Authority). 

Trigger voor deze wijziging zijn  de uniforme SERA richtlijnen voor het eengemaakte Europese luchtruim. Sera laat, onder voorwaarden,  VFR vluchten toe buiten de daguren. 

Na een uitgebreide risico-analyse heeft de Nederlandse luchtvaartautoriteit aangekondigd dat het verbod op VFR nachtvluchten op 1 Juli aanstaande wordt opgeheven. Het is nu zaak om tegen deze datum met de diverse luchthavens te overleggen hoe deze nieuwe mogelijkheden in praktijk kunnen worden omgezet. De General Aviation luchthavens van Eelde, Maastricht, Teuge, Lelystad en Budel zijn al uitgerust met de nodige runway verlichting. Dergelijke uitrusting is nodig om nacht VFR toe te laten.

In Belgie zijn de luchthavens van Oostende, Luik, Charleroi, Wevelgem, Antwerpen en Zaventem uitgerust voor nachtvluchten. Brussel laat echter geen nacht VFR vluchten toe.

Video hieronder: een nacht autorotatie op het vliegveld van Luik met een Robinson R44 Raven 1

Video:
Video afspelen...

3 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *