Bezig met laden...

Logboek

Airwolf krijgt STC voor protectietape voor Robinson rotorbladen

Airwolf krijgt STC voor protectietape voor Robinson rotorbladen

Het Amerikaanse Airwolf Aerospace LLC heeft een nieuwe en sterk verbeterde beschermingstape uitgebracht voor de Robinson R22 en R44 rotorbladen. 

De tape voorkomt delaminatie van de rotorbladen en corrosie door een complete bescherming aan te brengen over de bond line.  

Uitgerust met de Airwolf beschermingstape moeten piloten en operatoren geen vluchten meer uitstellen in regen of stofferige conditie's; de rotorbladen zijn afdoende beschermd door de tape. Het herschilderen iedere 100 of 300 vlieguren bij vluchten in zware conditie's is niet langer nodig.

De eerste Airwolf rotorblad tape, STC SR02491CH, was origineel gelanceerd om de delaminatie problematiek op te lossen. Maar het is nu duidelijk dat ook de problematiek van het strippen en herschilderen van de rotorbladen door de tape wordt opgelost. De nieuwe versie geeft een nog zeven maal betere bescherming.

Airwolf Aerospace heeft volle vertrouwen in haar nieuwe tape en biedt een "life-of-the-blade" garantie aan. Als het rotorblad moet worden vervangenvoor 2.200 vlieguren dan is de vervangingkit volledig gratis. 

Airwolf heeft ook een zelfde tape voor de Chinook CH-47 en de Blackhawk S-70 helikopters. Deze helikopters worden dikwijls in zanderige ongevingen ingezet en profiteren maximaal van de Airwolf beschermingstape.

Bron: Airwolf Aerospace Press release

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *