Bezig met laden...

Logboek

Russian blijft testen met hun high speed demonstrator

Russian blijft testen met hun high speed demonstrator

Het is weer meer dan een jaar stil geweest rondom de high-speed helikopter demonstrator van Russian Helicopters.

Maar achter de schermen bleef Russian de vliegtesten verder zetten met de technologie demonstrator op de terreinen van de Mil Moscow Helicopter Plant. Het test toestel is gebaseerd op de Mil Mi-24K militaire helikopter. Maar een aantal delen van de romp zijn hertekend op een beter aerodynamisch geheel te krijgen en daardoor ook bij te dragen tot de hogere snelheid.

De technologie demonstrator wordt gebruikt om technieken te testen die in een eerste fase de snelheid van de helikopter moeten opvoeren tot 400 km/u en nadien tot 450 km/u. Bij de eerste testen werd de 405 km/u reeds bereikt; of in de laatste testen de 450 km/u werd bereikt is nog niet geweten.

De testresultaten zullen worden gebruikt door Russian Helicopters bij de verdere ontwikkeling van de nieuwe, zware transporthelikopter Mil Mi-38 en voor een nieuwe aanvalshelikopter. Hieronder zie je een video van de Mil Mi-38 in 2015 toen President Putin deze kwam inspecteren.

Russian Helicopters communiceert normaal vrij open over hun verwezenlijkingen maar over deze technologie demonstrator hebben we maar weinig kunnen vernemen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *