Bezig met laden...

Logboek

Leonardo krijgt de leiding van het Europese OCEAN 2020 project

Leonardo krijgt de leiding van het Europese OCEAN 2020 project

De Italiaanse helikopterbouwer Leonardo heeft een zeer belangrijk project in het European Defence Fund, het project OCEAN2020, toevertrouwd gekregen. Het project is bedoeld om de Europese defensiecapaciteit te verbeteren en wordt betaald door de Europese Unie via het programma "Preparatory Action on Defence Research program".

De eerste demonstratievluchten voor maritieme beveiliging zijn gepland in de Middellandse Zee in 2019. De Italiaanse Marine zal de actie coordineren en Leonardo zal zijn 'Hero' en 'Solo' onbemande helikopters inzetten vanop schepen van de Italiaanse Marine en in samenwerking met de andere partners in het project OCEAN2020.

De tweede demo zal plaats vinden in 2020 in de Baltische Zee en zal worden gecoordineerd door Zweedse Marine. De data van de beide operaties zullen direct worden verbonden met het prototype van een Europees CCC (Command & Control Center) in Brussel.

Het OCEAN2020 team, onder leiding van Leonardo, zal 42 partners samenbrengen uit 15 Europese landen. Er is deelname van de Defensies uit Italie, Griekenland, Spanje, Portugal, Lithouwen, Zweden, Frankrijk, UK, Nederland en Estland.

Uit de industrie zijn naast Leonardo ook Indra, Safran, Saab, MBDA, PGZ/CTM, Hensoldt, Intracom-IDE, Fincantieri en QinetiQ deel van het project. Als internationale research centra zijn het Duitse Fraunhofer, Nederlandse TNO, CMRE (NATO) en IAI betrokken.

OCEAN2020 is het eerste Europese militair onderzoeksproject van dergelijke grootte. Het onderzoeksproject wil kijken hoe onbemande helikopters in bewakingsoprachten en "sluit de grenzen" opdrachten kunnen worden geintegreerd.

De Leonardo-groep kreeg het project toegewezen omwille van zijn expertise in maritieme en geintegreerde controlesystemen, onbemande helikopters, communicatiesystemen en wapen systemen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *