Bezig met laden...

Logboek

Volocopter haalt contract binnen in Dubai - Visie wordt werkelijkheid

Volocopter haalt contract binnen in Dubai - Visie wordt werkelijkheid

Visie wordt werkelijkheid voor de Volocopter!

De regering van Dubai heeft via haar “Roads and Transport Authority” (RTA) een overeenkomst getekend met het Duitse Volocopter om een uitgebreide test te starten met autonome air taxi's in het emiraat.

De test zal starten in het laatste kwartaal van dit jaar en is gepland voor 5 jaar. Alexander Zosel, medestichter van Volocopter, was erg verheugd dat hij deze boodschap kon brengen. Dubai wil zowat 25% van het taxiverkeer via autonome vervoersmiddelen laten verlopen tegen 2030. De keuze voor Volocopter kwam er na uitgebreide testen en vooral ook omwille van de strikte Duitse en internationale veiligheidsvoorschriften aan dewelke Volocopter voldoet.

Volocopter kwam voor het eerst in het nieuws toen het in 2011 de eerste bemande electrische helikopter kon laten vliegen. Met de introductie van het nieuwste model, de Volocopter 2X, is Volocopter nu duidelijk marktleider in het autonoom taxivliegen.

Met het contract in Dubai ziet Volocopter en zijn pioniers hun visie op autonoom vliegen en autonome taxivluchten werkelijkheid worden. Alex Zosel denkt dat nu snel ook andere grote steden zullen starten met het uittesten van hun taxi's voor de toekomst. De visie van snelle en eco-vriendelijke verplaatsingen in een dichtbevolkte stad is dringend nodig daar waar grote steden vandaag de dag vastslibben door het vervuilende maar stilstaand autoverkeer.

Wij hebben reeds meerdere malen geschreven over de evolutie en de specificatie's van de Volocopter; je kunt deze artikelen hier terugvinden.

Ook de autoriteiten van Dubai zijn positief; lees hier hun reactie op het contract.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *