Bezig met laden...

Logboek

Bell herstart vluchttesten met de Relentless 525

Bell herstart vluchttesten met de Relentless 525

Bell Helicopters heeft de testvluchten met de Bell 525 Relentless herstart nadat het van de Amerikaanse FAA een nieuwe experimentele goedkeuring heeft verkregen. De vorige was door de FAA ingetrokken na de zware crash met een prototype op 6 Juli 2016.

De Bell 525 Relentless is de eerste fly-by-wire commerciele helikopter en is ontworpen om in moeilijke omstandigheden te vliegen met een eenvoudigere werkbelasting voor de piloot.

CEO Mitch Snyder, deed de aankondiging zelf: "Bell Helicopter heeft samengewerkt met de National Transportation Safety Board (NTSB) en de FAA sinds het ongeval en we zijn nu vol vertrouwen dat we de testvluchten veilig kunnen hervatten. Het team wil de certificatie van deze innovatieve en zeer performante helikopter in 2018 realiseren."

Naast de "fly-by-wire" besturing zal de Bell Relentless 525 ook uitgerust worden met de Garmin G5000H®, de eerste volledig geintegreerde avionics voor helikopters.

Photo: © Business Wire

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *