Bezig met laden...

Logboek

China presenteert nieuwe zware transporthelikopter

China presenteert nieuwe zware transporthelikopter

Het Chinese Leger (People’s Liberation Army of PLA) heeft de  Changhe Aircraft Industries Z-8G transport helikopter in actieve dienst genomen. Het toestel was vroeger bekend als de Z-18 maar is nu hernoemd als Z-8G (voor Gaoyuan).  Het toestel is een aangepaste versie van de Harbin Z-8 die op zijn beurt een Chinese versie is van de Franse SA321 Super Frelon.

De originele Z18 vloog voor het eerst in in 2014 en is aangedreven door drie Chinese WZ-6C turboshaft turbines. Met een MTOW van 13.8 ton, kan het dertig bewapende soldaten of 5 ton cargo over 1.000 km transporteren. 

De helikopters werd getest in het bergachtige deel van West-China en kon bij vliegtesten 9.000 meter of 29.500 Ft bereiken; net iets hoger dan de Mount Everest. Als dit bevestigd wordt zou dat net iets hoger zijn dan het vorige wereldrecord in de categorie 10 tot 20 ton (E1h) van een Russische Mi-38 in 2012.

Foto copyright: CCTV

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *