Bezig met laden...

Logboek

Bell Helicopters wordt 80 jaar

Bell Helicopters wordt 80 jaar

Onze collega's van Bizjournals hebben een prachtig historisch overzicht gemaakt van Bell Helicopters in de afgelopen 80 jaar. 

Ze vonden zelfs beelden terug van de Bell 30, de eerste helikopter van Bell uit 1941. Je kunt een prachtige serie van 29 historische Bell foto's hier zien

Bell heeft een lange geschiedenis in de luchtvaart en timmert sedert 80 jaar aan de evolutie van helikopters; toen zag Larry Bell een jonge uitvinder aan het werk aan wat 6 maand later de Bell 30 zou worden; de Bell Helicopter afdeling was geboren.

Het hoofdkwartier van Bell Helicopters is vandaag in Forth Worth, Noord Texas (US) maar heeft zijn belangrijkste fabrieken in Amarillo, Texas en Mirabel in Canada. Bell is vandaag een wereldspeler in de helikoptermarkt naast Airbus, Leonardo, Sikorsky en Russian Helicopters. Bell maakte een omzet van $3,32 miljard en maakte $415 miljoen winst in 2017.

Bell heeft een reeks iconische helikopters in zijn geschiedenis; de eerste helikopter de Bell 30 is misschien niet zo bekend maar de Bell Huey, de Bell 47 en de Bell JetRangers hebben de wereld laten kennismaken met dit fantastische vliegend tuig: de helikopter.  

Foto copyright: Bell Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *