Bezig met laden...

Logboek

Testvlucht met prototype Bell 525 loopt fataal af: 2 doden

Testvlucht met prototype Bell 525 loopt fataal af: 2 doden

Wat voor Bell Helicopter de 525 Relenthless het ideale antwoord zou vormen voor de perikelen met de Airbus Helicopters H225 is deze week uitgedraaid op een nachtmerrie.

Het eerste prototype van de Bell 525 Relentless crashte nabije het stadje Italy in Ellis County in de Amerikaanse staat Texas. Het toestel was opgestegen bij de Bell fabrieken in Xworx bij Arlington.

Het toestel brandde volledig uit en eerste aanwijzingen gaan in de richting van een verticale impact; een deel van de staart werd op 500 meter van het toestel teruggevonden. Over de oorzaak van de crash is helemaal niets bekend, wel dat het prototype is uitgerust met een aantal recorders die allerlei vluchtinformatie opslaan.

Alhoewel Bell nog twee andere prototypes heeft van de Bell 525, zal dit de plannen om in 2017 de certificatie te behalen zwaar in de war brengen. Eerst en vooral moet nu nu naar de oorzaak van het ongeval worden gezocht en nadien zullen de eventueel nodige wijzingen aan het concept worden aangebracht. Het spreekt voor zich dat de Amerikaanse FAA, die later zal worden gevraagd om het toestel goed te keuren, met extra aandacht deze onderzoeken zal volgen. Wij verwachten dat dit ganse proces zowat voor 12 tot 18 maand vertraging zal zorgen in het programma van de Bell 525.

De Bell 525 Relenthless is een telg voor de Super Medium Helikopter klasse en was voorgesteld voor het eerst op de Heli-Expo 2012. De 8/9-ton helikopter zou 16 passagiers en twee piloten 500 NM ver kunnen vervoeren aan een kruissnelheid van 155 knots. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *