Bezig met laden...

Logboek

Bell JetRanger 206 III F-HGJL - is ex-OO-VWE - crasht, twee doden

Bell JetRanger 206 III  F-HGJL - is ex-OO-VWE - crasht, twee doden

De Bell JetRanger 206 III met call-sign F-HGJL was tot 20 september 2017 ingeschreven als OO-VWE in het Belgisch register op naam van Equinox. Het toestel werd verkocht naar Frans Guyana en vloog daar voor Pilot Air. 

Op 2 mei 2018, op een vlucht van de luchthaven Cayenne Felix Eboué naar een goudmijn bij Regina ging het mis en crashte de helikopter omstreeks 10:30u LT in het dichte oerwoud. Aan boord waren de piloot en twee technici voor de goudmijn. 

Na een intense zoektocht werd het - intussen 40 jaar oude - toestel in het oerwoud teruggevonden. Twee inzittenden, de piloot en een technieker waren reeds overleden; de derde inzittende was zwaar gewond en werd per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Hij word nog steeds in coma gehouden. 

De Franse BEA voert een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

De JetRanger met serienummer was een bekende helikopter in Vlaanderen waar hij van 1990 tot 2017 rondvloog onder de call-sign OO-VWE. Wij registreerden de laatste vlucht op 28 maart 2017. Eerder van 1978 tot 1990 vloog het toestel als G-BGGX, G-FLCH en G-NATO in de UK.

Foto copyright: BEA

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *