Bezig met laden...

Logboek

FLASH: 14 Nederlandse helikopters naar Duitsland voor grote oefening

FLASH: 14 Nederlandse helikopters naar Duitsland voor grote oefening

Met 750 militairen van land- en luchtmacht neemt Nederland de komende 2 weken deel aan de Amerikaanse oefening Swift Response. Die wordt onder meer in het Duitse Hohenfels gehouden. Er doen zo'n 7.000 militairen mee van 11 NAVO-landen. Nederland zet ook 14 helikopters in: 6 Chinooks , 6 Apaches en 2 Cougars. Die zijn op 2 October al vertrokken vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen.

De transporthelikopters van de luchtmacht vervoeren landmachteenheden die trainen om een gebied te bezetten nadat ze door de lucht zijn aangevoerd. Ook vuursteun- en logistieke eenheden nemen deel. 

Er wordt onder meer het air manoeuvre-optreden beoefend, waarbij grondeenheden geïntegreerd werken met transport- en gevechtshelikopters. Om zowel de militair, de techniek en alle procedures op elkaar te laten aansluiten is gezamenlijke training nodig. Deze oefening biedt hiervoor een uitstekende gelegenheid.

Alle vliegbewegingen worden vanuit het Italiaanse Aviano geleid. Naast de helikopters doen er ook tientallen 'gewone' vliegtuigen mee, zoals C-17- en C-130-vrachtvliegtuigen mee.

Info & Copyrights: Defensie NL

Ondertussen was Defensie ook paraat tijdens de grootschalige oefening van een dijkdoorbraak van de Lekdijk. Daar zette Defensie chinook helikopters in om de dijk te verstevigen. De oefening is een samenwerking van vijf waterschappen, Rijkswaterstaat, Defensie en een aantal gemeenten in de omgeving. Filmpje is opgenomen door TASK’er Bas Groenendijk; bij de oefening betrokken in de rol van Bestuurslid Waterschap Stichtse Rijnlanden.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *