Bezig met laden...

Logboek

Robinson heeft info over ADS-B systemen voor R22, R44, en R66

Robinson heeft info over ADS-B systemen voor R22, R44, en R66

Ten laatste vanaf 1 Januari 2020 moet iedere helikopter (en ook andere vliegtuigen) die in de US in een gecontroleerd gebied vliegt uitgerust zijn met de nodige avionics om een ADS-B Out informatie uit te sturen. 

De ADS-B Out geeft informatie aan andere toestellen en systemen waar de helikopter zich bevindt en in welke richting hij zich begeeft. Het ADS-B systeem maakt deel uit van het grootschalig NextGen project die moet toelaten om een veiligere luchtvaart te bekomen mits doorgedreven automatisering en beter informatie in de cockpit. Zowel informatie over vliegtuigen in de omgeving als de laatste informatie over de weersomstandigheden zouden constant aanwezig zijn voor de piloot. De taak van de ATC zou sterk vereenvoudigd worden maar tegelijkertijd ook veel efficienter en veiliger dan vandaag.

Robinson heeft een nota uitgegeven hoe zijn toestellen een upgrade kunnen krijgen voor ADS-B.

NextGen is een knap (maar duur) project waarmee de Amerikanen hun luchtruim veiliger en efficienter zullen maken. In Europa hebben we nog een ganse weg te gaan; of 27 lidstaten ooit zo'n project op stapel kunnen zetten betwijfel ik...of waar democratie toch niet altijd zo goed is! 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *