Bezig met laden...

Ongeval - D-HNOC

Details

D-HNOC Call Sign: D-HNOC
Fabrikant: Robinson Helicopter Company
Model: R44 Raven 2

Datum: zaterdag 14 augustus 2010
Tijd (UTC): 12:30u
Locatie: Stroeerweg, Stroe, NL
Vluchtfase: Landen
Oorzaak:

  • Menselijk

Slachtoffers

Bemanning (Ongedeerd): 1
Piloot

Omschrijving

De vlucht van Kootwijkerbroek naar Stroe verliep zonder onregelmatigheden.

Maar tijdens de ferryvlucht waren beide transportwielen, welke dienen voor het verplaatsen op de grond, nog aan de helikopter bevestigd. Het linkerwiel viel er vanaf tijdens het taxiën in standvlucht voor de landing. Maar het rechterwiel bleef aan de rechterskid bevestigd, waarbij de bedieningshendel naar beneden stond. Toen die hendel de grond raakte, kantelde de helikopter naar links, waarna de staart op de grond terecht kwam en deze, tezamen met de staartrotor,afbrak. De helikopter raakte onbestuurbaar en kwam op de zijkant tot stilstand.

Conclusie

De transportwielen van de helikopter waren voor vertrek niet verwijderd. De helikopter is verongelukt doordat één van de bedieningshendels van de wielen, kort voor de landing, op de grond kwam. De fabrikant van de helikopters heeft aangekondigd dat nieuwe helikopters met een verbeterd type transportwielen zullen worden uitgerust. Voor helikopters die thans in gebruik zijn, is een modificatie ontwikkeld. Deze maatregelen voorzien erin dat de wielen aan de helikopter bevestigd blijven, indien deze niet voor het vertrek zijn verwijderd.

Een enkelwandige brandstoftank is kwetsbaar voor brandstoflekkage bij een ongeval. Als de brandstoftank lekt na een ongeval kan brand ontstaan.

De piloot bleef ongedeerd. De helikopter raakte onherstelbaar beschadigd.

 

Links

- Ongevalsrapport

- Aviation Safetty Network

Foto's (4)
D-HNOC
D-HNOC
D-HNOC
D-HNOC
Ongeval locatie