Bezig met laden...

Links

Britse Hotels met heli-pad
 • Hotels met heliport / helipad
  Deze link heeft een volledig overzicht van 60 hotels in de UK waar U met de helikopter kunt landen. Zoals steeds moet U voordien even contact opnemen met het betreffende hotel voor de juiste coördinaten en niet te vergeten of het hotel een overnachting van de helikopters kan toestaan! Maak een goede voorbereiding zodat U niet naar een gesloten hotel vliegt!
Fabrikanten
Helihavens
 • Antwerp Heliport - Helimo
  Professionele helihaven naast de Schelde ten Westen van EBAW. Deze helihaven is strikt PPR en heeft Jet Fuel maar geen AvGas. Is 24H maar alleen voor multi-engine helikopters. Ligt in CTR van Antwerpen; dus altijd voorafgaandelijk Antwerp Tower oproepen voor CTR binnen te vliegen.
 • EBME - private helihaven met H24
  Eerste private helihaven in Belgie die een vergunning heeft voor nachtvluchten (H24). Eigenaar en piloot Danny De Coninck kun je altijd eens bellen (PPR) om eens te landen.
  De Helihaven EBME is gelegen te Meerbeek-Kortenberg en heeft volgende specificatie's:
  Coordinaten: 050°52'263N - 004°35'49"O
  QFE: 200ft
  Assen: sector 030° - 090° en sector 125° - 160°

 • EHHV - Hilversum (NL) - Leuk vliegveld voor de private piloten
  Hilversum Airport is een toffe luchthaven zo'n 25km ten Noorden van Utrecht. Goede voorzieningen, behulpzaam personeel en AVGAS beschikbaar. Je kunt er verpozen in de sfeervolle cafetaria met zicht op de vliegbewegingen.
 • EHMZ - Midden-Zeeland (NL) aan het Veerse Meer
  Leuk, kleinschalig en vriendelijke luchthaven. De omgeving - het Veerse Meer - is schitterend en echt de moeite waard om naar toe te vliegen. Op het vliegveld zelf een leuke cafetaria en goeie verkeerleiders. Doen!! Avgas verkrijgbaar
 • Heli-vriendelijk vliegveld EBST
  Limburg Regional Airport is de nieuwe naam voor het vroegere militaire vliegveld van St Truiden - Brustem (EBST). Verhuur van helicopter-staanplaatsen; Avgas verkrijgbaar.
  Voorlopig geen werkende website
 • Helihaven Zierikzee
  Onze heliport is gelegen net buiten Zierikzee. Met genoeg ruimte, een landingsbaan van 480 meter in de richting ZW/NO en kantoorruimte bieden wij u de ideale plek voor een tussenstop. Heeft u interesse om ons te bezoeken? Laat het van te voren weten!
 • London Battersea Helipad
  Helipad aan de boorden van de river Thames in Battersea, London. Landing- en parkingfees zijn zeer duur en de helipad is PPR.
 • London Canary Wharf Helipad
  De Vanguard helipad in London is gelegen op de Ilse of Dogs op walking distance van Canary Wharf. Net als de andere helipad op Battersea is het vrij prijzig om daar te landen en moet je op voorhand aanmelden. Je moet ook kennis nemen van de London Heliroutes vooraleer je in het centrum van London wil vliegen.
 • Wijngoed Kapittelberg
  Helihaven op het wijngoed Kapittelberg aan de Kapittelbergstraat 4, te 2230 Herselt. Je kunt met de heli op bezoek gaan naar het wijngoed. Geen restaurant.
Helikopter Associaties
Helikopter te huur
Helikopteropleidingen
 • Benedict Aviation
  Benedict Aviation is een school gespecialiseerd in theorie-opleidingen voor vliegtuigen, helikopters en drones. Wij werken met het beste cursusmateriaal en gebruiken de modernste instructietechnieken om jouw luchtvaartkennis op het hoogste niveau te brengen. Het vormen van een goed piloot begint op de grond, in de klas.
 • Bussé Helikopters
  Opleiding van helikopterpiloten.
  Erik Bussé is ook technisch specialist voor Bell Textron Helicopters. Hij is ook instructeur en technisch raadgever voor Rotorway Helicopters.
 • Cheap Hourbuilding
  Cheap HourBuilding laat toe om op een goedkope manier snel een aantal vlieguren op helikopter op te bouwen. Ze gebruiken hiervoor een Rotorwat A600 Talon en kunnen uren verkopen rond 200€ p/uur.
 • Flanders Helicopter Academy
  Flanders Helicopter Academy biedt u opleidingen aan tot helikopter piloot. Wij hebben een opleidingslicentie onder het nummer EASA ATO 335. Wij zijn actief vanop de luchthavens in Antwerpen, Wevelgem, St Truiden en ook vanop de helihavens in Knokke en Antwerpen Kiel.
 • HeliCentre BV
  HeliCentre BV is een van de toonaangevende helikopterscholen in de Benelux. Naast PPL(H) en de normale ratings kun je hier ook terecht voor CPL(H). Naast Airbus EC120, Robinson R22 en R44 kun je hier ook terecht voor training op een Guimbal Cabri G2. Als enige in de Benelux heeft Helicentre 2 stuks Cabri G2's in hun training programma.
 • Helicopter Groundschool
  Helicopter Groundschool is een school voor CPL, ATPL en IR theorie voor helikopterpiloten. De cursussen worden aangeboden in afstandsonderwijs (distance learning) en starten kan op elk moment.
  Piloot en instructeur Ben Vanhentenrijk die we kennen van Benedict Aviation is ook Head of Training van deze nieuwe theorieschool. Met de jarenlange ervaring als theorie-instructeur bij de Belgische Luchtcomponent, NHV en uiteraard zijn eigen Benedict Aviation, weet hij als geen ander de kandidaten voor te bereiden op de helikopterexamens.
  Helicopter Groundschool BE/ATO-022 kan de volgende opleidingen verzorgen:
  - CPL(H) distance learning
  - ATPL(H)/VFR distance learning
  - ATPL(H)/IR distance learning
  - IR (A/H) distance learning
  - Pre-entry course first METR(H)
 • Helikopter Opleidingsvideo's
  PPL-leerstof aan de hand van videopresentatie's; speciaal voor Robinson R22 en R44 piloten. De initiatiefnemers van de site gaan het aantal onderwerpen welke ze behandelen verder uitbreiden.
 • Heliventure FTO
  Erkende vliegschool te Lint.
 • STB-copter
  Wij hebben in de Benelux een paar goede helikopterscholen en STB-Copter is zonder twijfel een van de meest actieve helikopterschool van Vlaanderen geworden. Zaakvoerster Barbara Stichelbout timmert jaar na jaar aan de evolutie van haar bedrijf en de school is een belangrijk onderdeel van haar bedrijf geworden.Het is een door de overheid erkend opleidingscentrum (B/ATO-304).
Helikopters - EMS
Luchtvaart & Fotografie
 • Belgian Wings - luchtvaartfotografie
  Een knappe Belgische luchtvaart fotografie site met aardig wat helicopters.
 • HBRS.NL
  Lars Hoebers is een hobby-fotograaf die al van jongsaf gebeten is door de luchtvaart. Op zijn website staat er een zeer mooie fotoalbum met zo'n honderd helikopterfoto's.
 • Helico Passion
  De meest actieve helikoptersite in de franstalige gebieden. Fantastische foto's in hoge resolutie die zowat alle evenementen in de helikopterwereld in beeld brengen. Zeker bezoeken! Well Done Andre Bour!
 • HeliOnLine (German helicopters)
  Helionline is the spotlight on German civil helicopters. You find all information, accidents info and pictures of the German helicopters on this webiste.
 • Luchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen (LUNAK)
  Knappe site die een soort portaal is voor alle luchtvaartfanaten maar ook eigen foto en filmreportages aanbiedt! Onder verschillende rubrieken worden ook luchtvaarttermen en specialiteiten uitgelegd! Jef is een prima fotograaf en enige tijd geleden mochten we reeds een paar foto's van de nieuwe politiehelicopter van hem plaatsen. Zeker het raadplegen waard.
 • Seaking Koksijde
  De onofficiële website van het 40e Squadron van Koksijde die instaat voor SAR in de regio. Het 40e is uitgerust met de Westland Seaking Mk.48. Maar volgens de nieuwe planning zouden ze midden 2014 hun eerste NH-90 helikopter moeten ontvangen.
 • Tom Buysse, specialist Air To Air fotografie
  Tom Buysse is dé specialist in Belgie op gebied van Air To Air fotografie. Hij is ook de huisfotograaf van de Helispot website en heeft daarnaast ook een eigen fotografie en layout bedrijf.
 • WingsOverEurope
  Wings Over Europe is een gespecialiseerde fotosite waarin zowel militaire als burgervliegtuigen en helikopters aan bod komen. Jannick en Willy zijn twee luchtvaartfotografen die foto's meebrengen van hun bezoeken aan airshows en vliegvelden. Een echte aanrader!
Meteo en NOTAM
Museum
Restaurants met heliport
 • Kent U er nog?
  Stuur ons uw ervaringen over restaurants met heliports. Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden en we hopen dat we hier de adresjes en de coordinaten kunnen uitwisselen.
  Info: Gelieve altijd even te telefoneren met het betrokken restaurant zodat U de juiste landingsinstructies te weten komt.
  Vanaf 1 Oktober 2013 gaat het nieuw Ministerieel Besluit in werking over het landen van helikopters buiten vliegvelden en erkende helihavens. Het is in elk geval nodig om voor U vertrekt contact op tenemen met het betreffende restaurant om te zien of ze voldoen aan de nieuwe wetgeving.
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • 't Convent - Lo-Reninge (ICAO code: EBLR) IS GESLOTEN
  Pareltje in de Westhoek, was...een vluchtje waard. Maar het restaurant ging intussen failliet; en het domein staat de koop. Dus dit adresje mag je schrappen van je lijstje met droomrestaurants.
 • Bistro t'Verschil - Gits
  Bistro t' VERSCHIL, Tom & Ilse CLOET - VAN ACKER, Bruggesteenweg, 8830 Gits
  2 Couverts in de MICHELINGIDS / LA GRAPPE ROUGE MICHELINGIDS / "MEESTERKOK" in de ORDE VAN 33 MEESTERKOKS / Jong Keukengeweld 2013-14 & 2014-15
  Helihaven achter het restaurant; even bellen op 051/436720
 • Chateau d'Hassonville - Marche en Famenne
  Klasse hotel - restaurant in een domein van 55 hectare groen.
 • Château du Lac
  5-sterrenkasteel met uitgebreid wellnesscomplex en culinair restaurant om duimen en vingers bij af te likken!
 • Chateau St Gerlach - Valkenburg aan de Geul (NL)
  Kan het mooier? Het weergaloos aantrekkelijke Geuldal, het schitterende natuurgebied Ingendael, de eigen uitgestrekte parken, de stijlvolle baroktuinen, een boerenkruidentuin, een hoogstam fruitarboretum, een rozenhof, een wijngaard. Al dit fraais alleen maakt Château St. Gerlach tot dé gekende buitenplaats van Maastricht. Een unieke plek om even te ontsnappen aan de alledaagse hectiek. Laat u zich op hoog niveau verwennen! In de historische bouwwerken op het landgoed zijn een prachtig hotel met een 112 kamers, suites en hotelappartementen, een à la carte restaurant, een bistrot, S.P.A. & Wellness St. Gerlach, een zwembad en diverse zalen en salons voor bijeenkomsten gevestigd.
 • Den Amandus - St Amands a/d Schelde
  Restaurant Amandus is gelegen aan de oevers van de Schelde in St Amands a/d Schelde. Iets voorbij het kerkje van St Amands stroomopwaarts. Met prachtig zicht op de Schelde en altijd vol huis; reserveren noodzakelijk en zeker even bellen alvorens je daar gaat landen; de landingsplaats is niet altijd beschikbaar. Kapellenlaan 5, 2890 St Amands aan de Schelde.
 • Den Haze - Wingene
  Deze mooie gerenoveerde hoeve, gelegen tussen de bossen en velden van lippensgoed Bulskampveld, het natuurreservaat Gulkeputten, Sint Pietersveld , is een uniek plekje om vlakbij het historische Brugge (15min rijden) en het drukke Gent (20min) toch een zomergevoel te krijgen. Coordinaten N51°07'02,9" E003°31'4,22"
 • Feestzaal Zilte Zoen
 • Hostellerie Gravenhof - Torhout
  Geniet van het nieuw geopende wellness center, met faciliteiten zoals whirlpool, relaxatie, regendouches, hammam...
 • Hostellerie Lafarque - Pepinster (Goffontaine)
  Hostellerie Lafarque, eens eigendom van een wol-baron en heden ten dage een trekpleister op de kaart van de Waalse gastronomie, verwelkomt zijn gasten in de sereniteit van zijn park van 13 hectare. Het domein bevindt zich in het hart van "l’Ardenne Bleue", tussen Spa en Chaudfontaine, de voeten badend in de Vesder.
  Helispot coordinaten: N 50°34'34" - E 05°46'
 • Hostellerie le Roannay - Francorchamps
  Dit hotel ligt in Francorchamps en heeft een prachtige omgeving, 300 meter van het circuit van Spa Francorchamps en 5 minuten van de nieuwe Thermen van Spa.
 • Kasteel van Zaffelaere (ICAO code: EBLZ)
  Klasse restaurant in mooi kasteel
 • Kasteel van Zwijnaarde
  Prachtig kasteel met een prima restaurant
 • l'Heliport - Luik IS GESLOTEN
  Aan de oever van de Maas staat de oude helihaven van waar vroeger de pendelvluchten naar Melsbroek en later Zaventem vertrokken. De vliegtuigen zijn er niet meer maar gastronomische hoogvliegers des te meer.
  Opgelet: sinds 14/11/2014 is er een Notam actief die de definitieve sluiting van EBLO per direct aankondigd.
 • Les Forges du Pont d'Oye - Habay-la-Neuve (Habay)
  Hotel Restaurant
 • Manoir de Lébioles - Spa
  Een echt kasteel, met zijn imposante inkomhal, verschillende open haarden, indrukwekkend statige trap, stijlvolle zalen voor banketten, seminaries...
 • Manoir Inter Scaldes - Kruiningen (NL)
  Schitterende omgeving en perfect sterrenrestaurant aan de Oosterschelde. Opgeler, de wind kan er verraderlijk zijn!
 • Restaurant - Feestzaal Renard Beervelde (Lochristi)
  Renard vormt dankzij zijn unieke ligging met prachtige tuin, hét kader bij uitstek voor feesten, recepties en seminaries. Het restaurant is ook gekend onder zijn historische naam: Renardeau; een naam sinds mensenheugenis.
  Naast het zeer stijlvolle en prachtige restaurant tref je een waaier van mogelijkheden aan. De Lloyd Hamilton feestzaal is erop voorzien om grotere avondfeesten in stijl te laten verlopen. Het spel van licht, de grote kroonluchters, de grote ramen aan weerszijden en houten dakstructuur geven de zaal een warm en tegelijk open en luchtig gevoel.
  Aansluitend aan de feestzaal bevindt zich de grote "Windsor" orangerie met grote glazen ramen. Deze luxueuze constructie kan dienen voor recepties, seminaries, walking dinners tot 550 personen en avondfeesten tot 350 personen.
  Het complex beschikt over een ruime parking en een grote majestueuze inkomhal met vestiaire.
  Naast de parking ligt de Heli-spot, wat aankomen per helicopter mogelijk maakt. Voor je er gaat landen graag eerst even telefoneren. GPS / Google Maps: Dendermondsesteenweg 19, Lochristi

  Feedback van MarK op 20/03/2014: Ben gisteren eens gaan eten in Renard, Lochristi. Gevonden via jullie site. Heel lekker gegeten, een aanrader !
 • Restaurant Den Boomgaard - Wolvertem
  Huis van vertrouwen met een brasserie en een meer style restaurant. Geen specifieke heliport maar mogelijkheid om in het achterliggende veld te landen. Voordien even telefoneren voor de coordinaten. Den Boogaard, Driesstraat 120, 1861 Wolvertem - Tel 02 2700627
 • Royal Club House - Antwerpen
  Met een adembenemend mooi zicht op het Historisch Centrum van Antwerpen, behoort dit unieke kader tot een van de top helikopter locaties van Belgie. Coordinaten 51°13'43,64"N 4°23'38,12" ligging net naast de Schelde, toch even bellen op voorhand.
 • Salons Lassaut - Holsbeek (ICAO code: EBHO)
  Prachtig domein met sfeervol restaurant te Holsbeek
 • Siphon - Damme
  Men komt van ver voor de "Coq au vin" en voor andere vlees- en wildgerechten. De wijnkaart behoort tot de beste en bestrijkt een breed prijzengamma. Alles samen staat de Siphon qua prijs-kwaliteitverhouding aan de top.
 • t' Schipken aan de Nete - Herenthout
  Deze oude herberg werd in 1900 uitgebaat door het echtpaar Alfons en Louisa Vervloet en groeide langzaamaan uit tot een culinair pareltje te midden van de weelderige, ongerepte natuur… Intussen hebben Jochen Van Reeth en Sonja Steensels het roer van 't Schipke overgenomen en staan zij steeds paraat om u hartelijk te ontvangen in hun “kleine paradijs”.
  Vooral wandelaars, fietsers en vissers passeren hier vaak de revue, maar ook allerlei artiesten werden gecharmeerd door deze haast verlaten streek… Zo werd o.a. de film “Pallieter” van Roland Verhavert, naar de roman van Felix Timmermans, hier opgenomen. Er valt hier m.a.w. steeds wat te beleven! Kom zeker ook eens langs in de eerste helft van juli, want dan worden de Zeeuwse mosselen met een visserssloep aangevoerd over de Nete. Een traditie die al geruime tijd in stand wordt gehouden en die steevast het culinaire festijn inzet.
  Het restaurant is zeer "heli-vriendelijk"; zowel voor als naast het restuarant is er voldoende plaats om met een helicopter te landen en de aanvliegroutes zijn prima. Volg de Nete en vindt het restaurant aan het houten brugje. Coordinaten 51°07'32.11"N 4°43'02.62"O ligging net naast de Nete.
Toebehoren en kledij
Vliegtuigen & Helikopters volgen
 • Vlucht volgen
  Hier kun je alle vliegtuigen en schepen die onderweg zijn perfect volgen en dat 24/24.