Bezig met laden...

Ongeval - OO-PTA

Details

OO-PTA Call Sign: OO-PTA
Registratie: OO-PTA
Bouwjaar: 2006
Serialnr: 11445
Operator: Heli & Co, Liege
Fabrikant: Robinson Helicopter Company
Model: R44 Raven 2

Datum: vrijdag 11 maart 2011
Tijd (UTC): 13:20u
Locatie: Bredene, Noord Edestraat
Vluchtfase: Vlucht
Oorzaak:

  • Menselijk

Omschrijving

Een helikopter van het type Robinson R44 Raven II, met call sign OO-PTA, heeft een noodlanding gemaakt in Bredene nadat de piloot een aardingskabel van de hoogspanningsmast had geraakt. Dat bevestigt de brandweer van Oostende. De piloot was even verblind door de zon, maar kon de helikopter veilig neerzetten in een grasveld naast de Noord-Edestraat. De drie inzittenden kwamen er met de schrik vanaf.

De helikopter was een recreatieve vlucht aan het maken over West-Vlaanderen. Toen de piloot een bocht maakte over Bredene, werd hij naar eigen zeggen even verblind door de zon en raakte de aardingskabel. De kabel knapte af en belandde in een beekje en enkele tuintjes. De stroom werd afgesloten en omgeleid, waardoor er geen problemen waren met de elektriciteitsvoorziening in de buurt.

De luchtvaartinspectie kwam ter plaatse om de helikopter te controleren op veiligheid. Er werd besloten om de helikopter te takelen omdat er toch wat schade was aan de kolom onder de schroef. De helikopter was eigendom van de piloot. (hln.be/belga/vsv)

Het toestel is intussen volledig hersteld en vliegt nu veel in Nederland. De hoogspanningsmast is intussen verwijderd.

 

Links

- Verslag Helispot op 11 maart 2011

- Ongevalsrapport

Foto's (3)
OO-PTA
OO-PTA
OO-PTA
Ongeval locatie