Bezig met laden...

Ongeval - F-PNTJ

Details

Dynali Call Sign: F-PNTJ
Fabrikant: Dynali Helicopter Company
Model: H2S

Datum: zondag 28 oktober 2007
Tijd (UTC): 18:10u
Locatie: Binnenkoer gevangenis Ittre
Vluchtfase: Opstijgen
Oorzaak:

  • Menselijk

Slachtoffers

Bemanning (Gekwetst): 1
Piloot Daniel Michau brak zijn schouder en bleef 1 maand in het ziekenhuis
Passagiers (Ongedeerd): 3
Gangster
Derden (Gekwetst): 1
Gevangene

Omschrijving

Poging tot ontsnapping van de beruchte gangster Benallal uit de gevangenis van Ittre loopt af op een crash van de helikopter. Kompanen van Benallal vallen binnen bij Dynali in Nivelles en dwingen hoofdpiloot Daniel Michau om met een van hen naar de gevangenis van Ittre te vliegen en daar te landen op de binnenkoer.

Bij het opstijgen vanop de binnenkoer met Benallal aan boord klampen zich een aantal andere gevangen aan de Dynali helikopter en deze kantelt en crasht op de binnenkoer van de gevangenis. Een gevangene wordt gewond aan zijn benen als hij een stuk van de rotor raakt, de andere blijven ongedeerd. Piloot Daniel Michau breekt bij de crash zijn schouder en zal een maand in het ziekenhuis verblijven. Het toestel is total loss.

In het daaropvolgende gevecht met de bewakers kan Benallal met een kompaan ontsnappen maar wordt een paar dagen later in Nederland terug aangehouden.   

Mocht U informatie of foto's hebben over dit ongeval zouden we het ten zeerste op prijs stellen mocht U deze met ons willen delen. U kunt ons contacteren op dit email adres.

Het toestel had twee eerdere callsigns: F-PHII en F-WNJT. De serienummer is 01 blijkbaar het eerste toestel dat in de serie HS2 werd gemaakt en toevallig bij Dynali in Nivelles stond.

Conclusie

Wij vonden geen ongevalsrapport van deze crash maar uit het relaas der feiten is duidelijk: geen technische fout.

Links

- Artikel in La Derniere Heure

- Artikel uit een krant

Foto's (2)
Dynali
Dynali
Ongeval locatie