Bezig met laden...

Ongeval - PH-RPZ

Details

PH-RPZ Call Sign: PH-RPZ
Fabrikant: Airbus Helicopters
Model: MBB BO 105

Datum: zaterdag 16 februari 2008
Tijd (UTC): 16:45u
Locatie: Turfmarkt, Haarlem
Vluchtfase: Landen
Oorzaak:

  • Menselijk

Slachtoffers

Bemanning (Ongedeerd): 1
Passagiers (Ongedeerd): 1

Omschrijving

Het doel van de vlucht was het maken van filmopnamen, zowel normaal als infrarood, ten behoeve van de brandweer. Nadat de helikopter enige tijd boven de brandende panden had gevlogen, besloot de bestuurder, na overleg met de brandweer, een landing in de binnenstad te maken om beeldapparatuur af te geven. Met deze apparatuur kon de brandweer de filmopnamen bekijken zodat de brand beter bestreden kon worden.

In overleg met de regionale meldkamer Kennemerland werd een landingsplaats op de openbare weg in de buurt van de brand gevonden. Om deze locatie goed te bekijken maakte de bestuurder een aantal bochten op een hoogte van 1000 voet. Volgens de bestuurder zag de locatie er vanuit de lucht geschikt uit, het betrof een deel van een weg, vlak voor een kruising.

Nadat de bestuurder een circuit had gevlogen, liet hij de helikopter dalen tot ongeveer 10 meter boven de weg. Daarna liet hij de helikopter langzaam verticaal dalen. Bij deze daling raakten de hoofdrotorbladen van de helikopter een uitstekende stang van een lichtmast die aan de linkerzijde van de rechterrijbaan stond (gezien in de landingsrichting). De helikopter raakte daardoor in onbalans waarna de bestuurder de helikopter snel liet stijgen. Bij dit stijgen raakten de hoofdrotorbladen de kap van de lichtmast.

De bestuurder kon de helikopter zonder grote problemen enige meters verder op de weg landen. 

Conclusie

Het ongeval werd veroorzaakt doordat de bestuurder van de helikopter de positie van de helikopter ten opzichte van de lichtmast verkeerd heeft ingeschat.
De volgende omstandigheden waren daarbij van invloed:

  • De keuze van de landingsplaats.
  • Het ontbreken van een bemanningslid die goed uitzicht had naar links.
  • Het beperkte zicht naar links voor de bestuurder.
  • De geringe zichtbaarheid van de stang die aan de lichtmast was bevestigd. 

Het toestel werd hersteld en bleef tot begin 2010 in dienst van de Politie

Foto copyrights: Juha Ritaranta - met onze dank

Links

- Ongevalsrapport

Foto's (2)
PH-RPZ
PH-RPZ
Ongeval locatie