Bezig met laden...

Ongeval - Q-15

Details

Q-15 Call Sign: Q-15
Registratie: Q-15
Bouwjaar: 2001
Serialnr: DN-015
Operator: Netherlands Airforce
Fabrikant: Boeing
Model: AH-64DN Apache

Datum: dinsdag 17 maart 2015
Tijd (UTC): 12:59u
Locatie: Sahel, 50 ten noorden van Gao, Mali
Vluchtfase: Vlucht
Oorzaak:

  • Technisch

Slachtoffers

Bemanning (Gedood): 2
Piloot Mollinger en piloot Zeetsen

Omschrijving
  • Twee Nederlandse Apaches, gedurende de inzet voor de UN in Mali oefenen in de Sahel op 45 kilometer ten noorden van Gao. De Q-22 leidt de formatie en bestookt als eerste het oefendoel. Dan volgt de run van de Q-15. Na het afvuren van twee raketten brengt piloot Mollinger de Apache in een bocht naar rechts. Dan, ineens, rolt de helikopter op ruim vierhonderd meter hoogte hard over zijn rechterkant, zonder dat de vliegers daar een stuurbeweging voor maken. Het verrast medepiloot Zeetsen en Mollinger totaal. Ze doen er alles aan om hun toestel weer onder controle te krijgen. Na twee volledige rollen hebben de ongewilde manoeuvres zoveel hoogte gekost dat de Apache crasht. Het voltrekt zich in vijftien seconden.
  • Het is 12.59 uur. De klap is zo hard dat het landingsgestel van de Apache in de romp wordt gedrukt. De motoren breken van de ophangpunten en hangen naar beneden. De Apache is met een verticale snelheid van 86 kilometer per uur tegen de grond geslagen. De stoelen in de cockpit zijn zo ontworpen dat ze een flinke impact absorberen, maar zijn op deze krachten niet berekend. 
  • Beide piloten zijn er erg aan toe. Zeetsen overlijdt ter plaatse, Mollinger zal later die dag in het ziekenhuis overlijden aan de gevolgen van de zware crash. 
Conclusie
  • Bij het onderzoek is aan het licht gekomen dat de sonde / sensor die de juiste positie van het toestel tov de grond moet aangeven beschadigd was, vermoedelijk bij eerder onderhoud. Daardoor kreeg de besturing verkeerde informatie die leidde tot de onbestuurbaarheid met de crash tot gevolg.
  • Na de crash van de Q-15 en het uitgebreide onderzoek naar het ongeluk is er bovendien werk gemaakt van het uitvoeren van aanbevelingen. Het gaat om maatregelen waardoor tijdens de montage lvdt-sondes niet meer krom raken, extra controles, vervanging van de Parker-lvdt door een robuuster type en aanpassing van de software van de boordcomputer, waardoor de Apache-vloot uiteindelijk veiliger is geworden.
Links

- Helispot

- De Groene Amsterdammer

- Oneerlijk ontslag

Foto's (0)
Ongeval locatie