Bezig met laden...

Ongeval - OO-FLY

Details

OO-FLY Call Sign: OO-FLY
Registratie: OO-FLY
Bouwjaar: 2008
Serialnr: 1857
Operator: Lacroix Guy
Fabrikant: Robinson Helicopter Company
Model: R44 Raven 1

Datum: zondag 8 oktober 2017
Tijd (UTC): 12:45u
Locatie: Luchthaven Suarlee / Namur, EBNM
Vluchtfase: Opstijgen
Oorzaak:

  • Menselijk

Slachtoffers

Bemanning (Ongedeerd): 1
Passagiers (Gekwetst): 3
Heel lichtjes gekwetst

Omschrijving

Op 8 Oktober 2017 om 12u45 zijn bij een helikopterongeval op het vliegveld van Suarlee (EBNM), bij Temploux in de provincie Namen, vier gewonden gevallen. Het gaat om de piloot en drie vrouwelijke inzittenden. Hieronder een aantal foto's van het gecrasht toestel.

Blijkbaar zou het toestel onmiddellijk na het opstijgen problemen hebben gekregen en crashte op zijn zij. Het gaat over de Robinson R44 Raven 1 met call sign OO-FLY. Volgens het Belgische Luchtvaartregister is dit toestel eigendom van Guy Lacroix uit Grace Hollogne. 

Zowel het Parket van Namen als de Air Accident Investigation Unit (Belgium) een onafhankelijke dienst van de FOD Luchtvaart stellen een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Conclusie

Het toestel kwam bij het oppikken in de problemen door een besturingsfout. Het toestel anderhalve omwenteling en kwam op zijn zij te liggen nadat de rotorbladen de grond raakten; het is onherstelbaar beschadigd. Het wrak is intussen te koop aangeboden.  

Eens te meer is het ongeval veroorzaakt door een menselijke fout en was vermijdbaar mits de juiste focus, voorbereiding, checks en planning.

Om luchtdopen te organiseren moet de operator van de helikopter(s) beschikken over een AOC. Deze AOC (Air Operator Certificate) verkrijgt men van de Belgische luchtvaartautoriteit (FOD Luchtvaart) als men voldoende beroepsbekwaamheid (training en kwalificatie van piloten en personeel) kan aantonen en ook een geauditeerde organisatie heeft om de veiligheid van de operatie's te garanderen. Dit via een Compliance Monitoring en een SMS, een safety management systeem. De bewuste vlucht gebeurde niet door een operator met een AOC, waar dit wel degelijk moest.  

Links

- Nieuwsblad

- Sudinfo

- Aviation-Safety

- Ongevallenrapport AAIB

Foto's (7)
OO-FLY
OO-FLY
OO-FLY
OO-FLY
OO-FLY
OO-FLY
OO-FLY
Ongeval locatie