Bezig met laden...

Evenement: L'Helico 2022 Meeting Cholet

L'Helico 2022 Meeting Cholet

L'Helico 2022 Meeting Cholet

HÉLICO 2022, een 100% rotary wing-evenement van Europese niveau, vindt plaats over 2 dagen op het vliegveld van Pontreau in CHOLET (Frankrijk). 

Het evenement brengt vliegtuigen en bemanningen van verschillende nationaliteiten samen, zowel privé als militair, institutioneel, fabrikanten of exploitanten. Het succes, naast de demonstraties, komt vooral voort uit de ontvangst en de sfeer die de organisatoren hebben kunnen opzetten met perfect georkestreerde logistiek en momenten van veelgeprezen uitwisselingen.

Worden verwacht: de ALT met een Tiger en een NH90, Red Bull met de BO105 aerobatics, de EALAT (Ec120), de Gendarmerie, de Civil Security, Airbus met een H160, Leonardo, Bell, Guimbal, Enstrom, een Hélico SMURH Babcock, Tango Bleu (solo of duo). Worden gehoopt: De luchtmacht, het Zwitserse leger met zijn Super Puma, het Spaanse leger met zijn ASPA patrouille van 5 EC120 en Kopter met zijn Aw09, etc. We verwachten ook verschillende operators, fabrikanten van ULM-helikopters, gyrovliegtuigen en E-VTOL's, fabrikanten van apparatuur en enkele tientallen privévliegtuigen uit heel Europa.

De bijeenkomst, na voorafgaande aanmelding, vindt plaats van vrijdagavond tot zondagochtend met een hele logistiek van implementatie. Testvluchten zijn mogelijk op zaterdag.

De organisator van Héliclub de l'Ouestzal wil het record van 100 helikopters bereiken, wetende dat dit keer ook de gyrovliegtuigen zijn uitgenodigd. De heliclub wordt bijgestaan door de Union Française de l'Hélicoptère, de Groupement Français de l'Hélicoptère en Hélimédia. De agglomeratie Cholet, het departement Maine-et-Loire en de regio Pays de Loire zijn ook belanghebbenden en behoren tot de belangrijkste financiële partners.

Binnenkort wordt een www.helico2022.fr site online gezet. Het geeft alle praktische informatie, het programma up-to-date en maakt registraties mogelijk voor deelnemers die al dan niet per helikopter komen vanaf begin januari 2022. U wordt op de hoogte gebracht van de activering ervan.

Over LFOU

Cholet Le Pontreau Airport is een middelgroot vliegveld in Cholet/Le Pontreau, Frankrijk. Het vliegveld heeft één landingsbaan: 3/21 De ICAO code van het veld is LFOU. De dichtstbijzijnde andere velden zijn Mauléon Airport, Montaigu St Georges Airfield, Saint Sigismond ULM, Ancenis Airport en Nantes Atlantique Airport. Het ligt in het Westen van Frankrijk op 325 Nm van Antwerpen. 

Video:
Video afspelen...