Bezig met laden...

Logboek

Agusta / Westland noemt straks Leonardo

Agusta / Westland noemt straks Leonardo

Begin dit jaar kondigde Finmeccanica aan ze al haar dochterondernemingen - waaronder Agusta Westland - met onmiddelijke ingang een nieuwe naam, Finmeccanica, zou geven.

Dat de 100-jarige naan Westland op dat moment een stille dood zou sterven was vooral in de Engelse Westland helikopterfabriek in Yeovil een meer dan emotionele klap. Het weinig enthousiasme voor eigenaar Finmeccanica werd alleen nog wat minder.

Het verdwijnen van de naam Agusta was duidelijk geen verlies, eerder een verademing. De naam Agusta en helikopter waren in de afgelopen jaren te dikwijls in verband gebracht met dubieuze praktijken bij het toekennen van grote helikopteraankopen. De gemiste Indiase deal en vooral het Agusta schandaal in Belgie bleven in het collectieve geheugen zitten en waren zeker geen hulp bij de verkoop van de AgustaWestlad helikopter aan officiele instanties. 

Nu nog geen drie maand later wordt de naam van het Finmeccanica concern en de helikopterdochter terug gewijzigd. Vanaf 1 Januari 2017 zal het concern door het leven gaan als Leonardo.

De nieuwe naam Leonardo is een eerbetoon aan de artiest en wetenschapper Leonardo Da Vinci, en werd door de Raad van Bestuur van Finmeccanica afgelopen woensdag goedgekeurd in de marge van de bekendmaking van de resultaten van 2015 (527M euro winst). Daarbij werd bekend dt de omzet van de helikopterafdeling in 2015 met zo'n 14% gedaald is.

Leonardo Da Vinci was als wetenschapper bekend omdat hij onder andere een eerste idee op papier zette om een helikopter te bouwen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *