Bezig met laden...

Logboek

Volocopter krijgt €25 miljoen extra kapitaal

Volocopter krijgt €25 miljoen extra kapitaal

We zijn al wat langer fan van de Volocopter maar om €25 miljoen in het project te investeren - moesten we die al hebben - zouden we meer dan tweemaal moeten nadenken.   

Toch is Daimler, de moedermaatschappij van Mercedes Benz, samen met een groep van andere investeerders, zoals de serie entrepreneur Lukasz Gadowski, bereid om dit bedrag te investeren in het project wat zij nu de 'Flying Air Taxis from Germany' noemen.

De Volocopter is een elektrische superdrone die men wil inzetten om korte, snelle taxivluchten te doen in drukke steden. Zo heeft Volocopter een proefproject binnengehaald om in Dubai een soort stadstaxi-systeem te bouwen.  

Met de investering zal Volocopter de technologische ontwikkeling van de van de elektrische VTOL's (Vertical Take-Off & Landing) verder zetten, wil het de introductie van de eerste productie Volocopter starten en de markt voor de vliegende taxi's veroveren, aldus het perscommunique van de drone ontwikkelaar

Florian Reuter, CEO van Volocopter, zei dat de financiele inbreng van deze investeerders een signaal was van het vertrouwen in de ontluikende markt voor elektrisch aangedreven VTOL's. De combinatie van strategische investeerders en echte ondernemende investeerders is volgens Reuter de exacte aandeelhoudersmix die Volocopter nodig heeft. En met Daimler heeft Volocopter natuurlijk een grote naam te pakken die vele deuren zal doen opengaan.

Nu serieproductie dichterbij komt moet Volocopter ook gaan inzetten in commerciele licentie's om wereldwijd te kunnen vliegen. Volocopter wil tegen het einde van 2017 starten met demonstraties van zijn autonome taxis samen met de Roads & Transport Authority in Dubai. 

We zullen Volocopter blijven volgen en onze lezers op de hoogte houden!

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *